Üzenet a Realnak, Eto’o is négyet vágott

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 8. 23:50
A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában már-már menetrendszerűen, ismét virtuóz futballal rukkolt ki a Barcelona. A Valladolid védelme hiába küzdött becsülettel, hatszor kapitulált. Samuel Eto'o egymaga négy gólt vállalt.


 

LA LIGA, 10. FORDULÓ:
BARCELONA – VALLADOLID 6-0 (4-0)
Nou Camp, 60 000 néző, vezette: Fernando Teixeira Vitienes
BARCELONA: Victor Valdés - Daniel Alves, Márquez (Cáceres, 68.), Piqueé, Puyol - Gudjohnsen (Keita, 72.), Yaya Touré, Xavi - Messi, Eto'o (Hleb, 75.), Henry Vezetőedző: Josep Guardiola
VALLADOLID: Sergio Asenjo - Pedro Lopez, Nano, Garcia Calvo, Marcos - Alvaro Rubio, Medunjanin(Canobbio, 46.) - Vivar Dorado, Pedro Leon (Aguirre, 46.), Jonathan Sesma (Escudero, 84.) - Goitom Vezetőedző: José Luis Mendilibar
Gólszerző: Eto’o (12., 30., 42., 45.), Gudjohnsen (71.), Henry (83.)
Sárga lap: Yaya Touré (20.), ill. Dorado (73.)

 

Kedd este tett egy lépést a Barcelona, az viszont már véleményes, hogy előre vagy hátra. A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a Basel ellen hazai környezetben elért soványka 1-1-es döntetlennel ugyanis a katalánok egyrészt bebiztosították helyüket az egyenes kieséses szakaszban, másrészt viszont odalett a maratoni győzelmi széria.

A svájci kiscsapathoz hasonlóan a La Liga második játéknapján is 1-1-re végzett a Barca, méghozzá a Racing Santander ellen, szintúgy a Nou Campban. A két arcpirító remit viszont megszakítás nélkül tizenegy sikerrel megvívott ütközet választja el egymástól, figyelemfelkeltő 38-8-as gólkülönbséggel.

A kétkedők csakhamar elcsendesedtek szombat este, a Valladolid elleni bajnokin azon nyomban kiderült, nem tévedtek le a helyes útról a gránátvörös-kékek. Rögtön az elején lőttek egy lesgólt, apró szépséghiba, hogy nem volt les.

Ez persze nem vette el a hazaiak kedvét, sőt. Lionel Messi a kilencedik percben a jobb, a tizedikben a bal sarkot vétette el, a tizenkettedikben viszont már örülhetett. No, nem a saját góljának, hanem az átadása után beköszönő Samuel Eto’o találatának.

Josep Guardiola előbb az öklét rázta, majd összecsapta a tenyerét. Ezt a koreográfiát még jó néhányszor megismételhette, Eto’o ugyanis belelendült. Nem kicsit, nagyon.

A 30. percben Thierry Henry lövése kipattant a vendégek hálóőréről, Sergio Asenjóról, a kameruni támadó pedig kapásból a kapu közepébe bombázott, mintegy tíz méterről.

A 42. percben a kicsi argentin jobbra passzolt miközben balra nézett, Eto’o pedig jobbról kisodródva a kapu bal oldalába pöccintett. Asenjo már csak beljebb tudta segíteni a labdát.

Az első félidő utolsó percében Eto’o újabb forintos labdát kapott Messitől, ezúttal sem hibázott, a bal sarokba helyezett. A dél-amerikai labdazsonglőr ugyan vég nélkül szórta a gólpasszokat, a szünetig mégsem ezek az előkészítések tették naggyá.

Hanem egy álomszép esernyő, amit a 36. percben osztott ki. Ilyet még kapni sem ciki, nemhogy adni. A Messi-féle ernyő bizony bármilyen hulló csapadék elől menedéket ad.

A térfélcsere után a gála folytatódott. Az ötödik gól Gudjohnsené, a hatodik Henyré. A hetedik Messié. Lehetett volna, ha a lesmániás Teixeira Vitienes játékvezető nem köp bele ismét a katalánok levesébe.

De beleköpött. Ez azonban már nem osztott, nem szorzott. A Barcelona a Real Madridnak, Samuel Eto’o Gonzalo Higuaínnak üzent, egy laza négyessel.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu