Újabb ultimátum: 7 forduló, 12 pont

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 22. 17:26
A korábbi feltételt ugyan teljesítette az együttes, négy pontot szerzett a Paks és a ZTE ellen, a Győrtől elszenvedett 6-0-s vereség után azonban újabb ultimátumot kapott az NB I-ben szereplő diósgyőri labdarúgócsapat. A játékosok csak akkor kapják meg teljes járandóságukat, ha a következő hét mérkőzésen legalább 12 pontot szereznek.


Erről hétfőn döntött a klub vezetése. A pénzbírság mellett Vágó Attila vezetőedzőt és a keretet érintő változásokat is kilátásba helyezetett az együttest irányító stáb.

 

A vezetés a szankciók lehetőségének kihirdetése mellett értékelte az eddigi nyolc bajnoki kört, amely után a népszerű gárda a tizennegyedik helyen áll, két-két győzelem és döntetlen mellett négy vereséget könyvelhetett el. A mérleghez hozzátartozik, hogy a Vágó-legénység öt alkalommal szerepelt idegenben. Hazai pályán kétszer nyert, csak a címvédő MTK-től kapott ki.

 

"Továbbra sem gondolkodunk abban, hogy Vágó Attilát leváltsuk – mondta el érdeklődésünkre Baranyai Sándor, a DVTK-t működtető cég tulajdonos-vezérigazgatója. – Korábban megfogalmaztuk a célokat, amely nem más, mint a bajnokságban a 6-9. hely megszerzése. Az előző évekből kiindulva ehhez legalább negyven pontot kell összeszorgoskodni. Nem nehéz kiszámolni, az ősz végére húsznál kell tartanunk. Ha ez nem teljesül, akkor mindenképpen lépni fogunk a kispadon és a csapat felé is."

 

Baranyai Sándor hozzátette: nem híve annak, hogy menet közben váltsanak az edzői poszton, mert ez csak tüneti kezelésnek minősül. A DVTK futballistái a folytatásban tehát a trénerükért is játszanak majd. A piros-fehérek előtt egyébként ősszel még az FC Fehérvár, a Nyíregyháza, az Újpest, a Siófok, a Haladás, a DVSC és az újoncként kiválóan szereplő Kecskemét áll, tehát a sorozat nem tűnik egyszerűnek. Pláne úgy, ha mellévesszük a borsodiak jelenlegi formáját is.

 

A fanatizmusáról és klubszeretetéről híres miskolci közönség egész biztos, hogy október 4-én több szempontból is dönt majd. A Diósgyőr ugyanis ekkor látogat Nyíregyházára, a keleti rangadó pedig ebben a régióban mindig a legnagyobb eseménynek számít, ha futballról van szó. Lehet, hogy ultimátum gyanánt annak a meccsnek a megnyerését kellett volna a gárda elé tűzni. Bár, ha egy futballista Diósgyőr-mezt húz, már annak elég ösztönzőleg kellene hatnia. Bár Győr után, ki tudja…

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu