Újabb érzékeny újpesti pontvesztés

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 3. 19:19
A hétközi MTK elleni vereség után vasárnap sem tudott nyerni az Újpest a labdarúgó NB I 26. fordulójában. A lila-fehéreket ezúttal a Diósgyőr tréfálta meg, amely 2-2-t ért el a Megyeri úton. Szentes Lázár együttese így négypontos hátrányban van a listavezető Debrecennel szemben.


Szentes Lázár ezúttal kénytelen volt megkeverni csapata összeállítását, ugyanis az alaptizenegyből ezúttal Rajczi Péter és Kabát Péter sem állt rendelkezésére. Hosszú idő után így újra kezdő lehetett Simon Attila, akinek külön motivációt jelenthetett, hogy éppen volt klubja ellen léphet pályára.

A lila-fehérek esélyeshez méltóan kezdték a meccset, ám helyzeteiket nem tudták értékesíteni. Először Simek került közel a gólszerzéshez, ám emelt labdáját Bogunovics a gólvonalról tisztázta. Sőt, egy ízben Kamber is besegíthetett volna a fővárosiaknak, szerencséjére felszabadításnak szánt fejese nem a hálóba került, a kapufa kisegítette.

Közben a diósgyőriek is rájöttek, hogy itt lehet keresnivalójuk, ám ők is elrontottak két óriási ziccert: egy ízben Kamber három méterről emelt az üres kapu fölé, majd Homma is eltalálta Balajczát.

Az 55. percben megszerezte a vezető gólt az Újpest, amikor a Kötelesről kipattanó labdát Foxi gyönyörű mozdulattal, ollózva, a kapufa segítségével küldte a hálóba. Ám a lila-fehérek még a gólt ünnepelték, amikor Homma középreadását Tóth Mihály pofozta a kapuba. Kezdődhetett minden elölről…

A 67. percben viszont teljesen váratlanul a borsodiak jutottak előnyhöz, egy gyors támadás végén a Tóth Mihálynak szánt labda visszajutott Homma elé, és a japán légiós a rövid sarokba lőtt. Ám ahogy bő tíz perccel korábban, úgy itt is gólváltásnak lehettünk tanúi, ugyanis a szokásos újpesti szögletvariáció ezúttal is bejött: Tisza labdáját a tömörülésből Korcsmár fejelte két méterről a kapuba.

Az Újpest a folytatásban nem tudott újabb gólt begyötörni, így nőtt a hátránya a DVSC-vel szemben.

26. FORDULÓ:
ÚJPEST – DIÓSGYŐR 2-2 (0-0)
Szusza Ferenc-stadion, 6000 néző, vezette: Szabó S. (Tóth II V., Kelemen)
ÚJPEST: Balajcza – Dudics (Bori, 69.), Korcsmár, Mijadinoszki, Pollák – Bozsics, Jucemar (Stokes, 73.) – Simek, Tisza, Foxi (Kincses, 87.) – Simon.
Vezetőedző: Szentes Lázár.
DIÓSGYŐR: Köteles – Lakatos, Viskovics, Milicsics, Gohér – Kamber, Bogunovics, Takács P. (Búrány, 52.), Szabó V. (Szélpál, 75.) – Homma, Tóth M. (Lipusz, 90+3.)
Vezetőedző: Gálhidi György.
Gólszerző: Foxi (55.), Korcsmár (69.) ill. Tóth M. (56.), Homma (67.).
Sárga lap: Korcsmár (63.) ill. Búrány (73.) , Viskovics (82.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu