Új megmentője van a Barcának!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 15. 22:57
A második félidő elején szerzett két gólnak köszönhetően nyert a Barcelona az Almeria otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában, a 27. fordulóban. A gránátvörös-kékek mindkét találatát Bojan Krkic szerezte. A fiatal kiválóság remeklésének köszönhetően a Barca újra hat ponttal vezeti a bajnoki tabellát a Real Madrid előtt.


 

LA LIGA, 27. FORDULÓ:
ALMERIA – BARCELONA 0-2 (0-0)
Juegos del Mediterraneo, 17600 néző, vezette: Mejuto Gonzalez
ALMERIA: Diego Alves - Bruno, Acasiete, Pellerano, Mané - Juanma Ortiz (Ortiz 64.), Iriney, Juanito (Corona 68.), Crusat - K. Uche (Piatti 77.) - Negredo. Vezetőedző: Hugo Sánchez
BARCELONA: Victor Valdes - Daniel Alves, Pique, Marquez, Sylvinho - Xavi, Touré, S. Keita (Gudjohnsen 81.) - Messi, Krkic (Eto’o 67.), Iniesta. Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Krkic (53., 56)
Sárga lap: Acasiete (21.), Ortiz (76.)

 

A katalán együttesnek szüksége volt a győzelemre, hiszen a hetekkel ezelőtti több mint tízpontos előnye háromra apadt miután a Real Madrid szombaton este 5-2-re legyőzte a Bilbaót. A Barcának tehát nagyon fontos volt az, hogy visszanyerje az őszi szezon végén mutatott formáját, hiszen a további botladozással veszélybe került volna a már-már mindenki által a gránátvörös-kékeknek „odaítélt” bajnoki trófea.

Az első félidőben hiába játszott nyomasztó fölényben a sztárcsapat, Lionel Messi, Yaya Touré, Andres Iniesta és Gerard Piqué is hatalmas helyzeteket hibázott el, így a fordulót a tizenkettedik helyen váró Almeria kihúzta a szünetig kapott gól nélkül, de ez több alkalommal is csak Diego Alves kapuson múlott.

A fordulás után aztán megtört a hazai együttes: egy nagyszerű Iniesta-Messi kényszerítő után az argentin lövése a kapufán csattant, majd a kipattanót Bojan Krkic a hálóba lőtte. Az óriási tehetségnek kikiáltott támadó három perccel később újra villant, hiszen ekkor addig-addig tologatta a labdát a tizenhatoson belül, amíg nem került lövőhelyzetbe, és ha némi szerencsével, de megszerezte második gólját is.

A folytatásban több gól nem esett, hiszen a Barcának jó volt az eredmény, míg a hazaiak ahelyett, hogy küzdöttek volna egy szépítőgólért, inkább beletörődtek a biztos vereség gondolatába. A vendégek ennek köszönhetően megnyerték a találkozót, és továbbra is hat ponttal vezetik a bajnokságot a Real Madrid előtt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu