Új éra kezdődik az FC Barcelonánál

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 14. 00:01
A következő hat évben a katalán üzletember Sandro Rosell lesz az FC Barcelona labdarúgóklub elnöke, miután utcahosszal nyert a június 13-i elnökválasztáson. A szavazatok több mint hatvanegy százalékát söpörte be, rekordszámú, mintegy 35 ezer voksot kapott.


Annak idején Rosell volt Laporta egyik királycsinálója, de két évvel később összekülönböztek, a mágnás le is mondott alelnöki posztjáról. Az új elnök véget vetne a felelőtlen költekezésnek (Ibrahimovic és Csihrinszkij fizetését, továbbá Villa vételárát is sokallja), Fabregast is csak a következő szezonban hozná el az Arsenaltól.

A szakmai irányításban nem lesznek gyökeres változások, Guardiola bizonyosan marad, a sportigazgató Begiristain azonban elképzelhető, hogy távozik.

Borítékolható, hogy Johan Cruyffnak jóval kisebb lesz a befolyása stratégiai kérdésekben, illetve hogy a Barcelona-Brazília összeköttetés forróbb lesz, mint valaha. A nemzetközi üzleti világban rendkívül befolyásos Rosell volt az, akinek a kapcsolatai révén sikerült a Barcához csábítani például annak idején Ronaldinhót. Július elsején kezdődik a Rosell-éra.

EREDMÉNYEK SZÁZSZÁZALÉKOS FELDOLGOZOTTSÁGI ADATOK MELLETT
Jelölt Szavazat Szavazati arány
Sandro Rosell 35021 61,35%
Agustí Benedito 8084 14,09%
Marc Ingla 7014 12,29%
Jaume Ferrer 6168 10,80%

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu