UEFA-kupa: Sáfárral a kapuban nyert az Austria a Poznan ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 18. 21:29
A labdarúgó UEFA-kupa első fordulójában hazai pályán győzött egyformán az Austria Wien, és a Besiktas. A bécsi lila-fehérek kapuját Sáfár Szabolcs védte.


 

 

 

 


 

Izgalmas mérkőzést láthatott a csekély osztrák közönség Bécsben. Az első gólt egy jobboldali szöglet után hét méterről fejelte Franz Scheimer (Austria) a 64. percben (1-0).

Erre egy bal oldali szabadrúgást követően szintén fejessel válaszolt Herman Rengifo (Poznan) 66. percben (1-1).

 

A szurkolók olyan nehezen viselték az egyenlítést, hogy különböző tárgyakkal dobálták meg a B-közép előtt álló lengyel kapust, ezért egy percig állt a játék.

Majd egy újabb szabadrúgást követően Florian Metz lerántásért a bíró a tizenegyes pontra mutatott. A bűntetőt azonban Okotie kihagyta.

 

Egy újabb bal oldali szabadrúgás után ismét Franz Scheimer (Austria) volt eredményes a 76. percben beállítva a 2-1-es végeredményt.

 

A hazaiak játékosa Jacek Bak még megúszott egy kiállítást a 79. percben. A lengyel hátvéd miután beleszállt a tizenhatos szegleténél honfitársába, még meg is ütötte utána a bíró háta mögött, ám ezért csak egy sárga lapot kapott.

Sáfár Szabolcs bravúrjainak is köszönhetően az eredmény a lefújásig nem változott.

 

Nem sikerült a győzelem az MSK Zilinanak a Levszki Szófia ellen. A sárgalapokkal teletűzdelt mérkőzés 49. percében Vladavic büntetőből volt eredményes, ám a 69. percben Joãozinho egyenlített. A Zilina középpályását, Jez-t a 76. percben kiállították.

 

A hazai győzelmekből a Besiktas sem akart kimaradni. A török gárda Hološko 58. percében szerzett góljával nyert a Metaliszt Harkov csapata ellen.

 

UEFA-KUPA, 1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS:
Austria Wien (osztrák) –Lech Poznan (lengyel) 2-1 (0-0)
Gólszerző: Scheimer (64., 76.), illetve Rengifo (66.)
Besiktas (török) - Metaliszt Harkov (ukrán) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Hološko (58. percben)
Zilina (szlovák) – Levszki Szófia (bolgár) 1-1 (0-0)
Gólszerző: Vladavic (49., 11-esből), illetve Joãozinho (69.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu