Tragédiát előztek meg Dortmundban

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 1. 12:50
A rendőrök több bombát is találtak annál a férfinál, aki vélhetően terroristamerényletet készült végrehajtani a Borussia Dortmund-Hannover Bundesliga-mérkőzésen. A gyanúsított motivációjáról egyelőre nem érkezett információ, csak találgatni lehet. Sok ezer ember veszíthette volna életét.


 

A 25 éves gyanúsítottat Kölnben fogták el a Bild német lap beszámolója szerint, a lakásán és a Signal Iduna Park közelében összesen három robbanószerkezetet foglaltak le.

Noha a férfi német állampolgár, a hírek szerint elképzelhető, hogy iszlám vallású, és egész Németországnak üzent volna ezzel az elmebeteg módszerrel.

A kiszivárgott információk szerint a terrorista beszámíthatósága erősen megkérdőjelezhető, és így nem is lehet racionális okot találni a tervére.

Ha eléri célját, tömegkatasztrófát okozhatott volna, hiszen a mérkőzésre - ahogy az a BVB-nél megszokott - 80 ezer nézőt várnak.

Hogy miért éppen ezt az összecsapást szemelte ki magának, arra a Borussia Dortmund remek bajnoki szereplése szolgálhat magyarázatul: hosszú évek után vezeti, ráadásul utcahosszal a Bundesligát, és a merénylet az átlagosnál is jóval nagyobb figyelmet kapott volna.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu