Tőzsér és Feczesin a válogatottban!

Létrehozva: 2011. október 27. 17:43
Egervári Sándor szövetségi kapitány Tőzsér Dánielt és Feczesin Róbertet is beválogatta a magyar válogatott Liechtenstein és Lengyelország elleni bő keretébe, Rudolf Gergely meghívásának viszont nem látja értelmét. A szakember jövő héten szűkíti a névsort, addig is mérkőzések sorát tekinti meg a helyszínen segítőivel.


 

A szövetségi kapitány egyelőre huszonnégy játékost jelölt a Liechtenstein és Lengyelország ellen készülő válogatott keretébe a Magyar Labdarúgó-szövetség közlése szerint. Válogatottunk novemberben két mérkőzéssel zárja az évet, 11-én a székesfehérvári Sóstói Stadionban Liechtenstein lesz az ellenfél, 15-én pedig Poznanban lépünk pályára a lengyelek ellen. Tőzsér Dániel és Feczesin Róbert személyében két olyan futballista is tagja a keretnek, akik a jelenlegi szakmai stábnál eddig még nem kerültek be a csapatba.

„Még több mint két hét hátra van a Liechtenstein elleni barátságos mérkőzésig, de különféle technikai okok miatt már most kihirdettem egy bő, huszonnégy fős keretet – írja blogbejegyzésében Egervári Sándor. – A megadott névsort jövő héten, a bajnoki fordulók után szűkítem, addig igyekszünk minél több játékosról friss információkat szerezni. Sajnos továbbra is vannak hiányzóink, különösen fájdalmas Rudolf Gergely távolléte, ő a mai napig sem tudta elkezdeni az edzéseket klubcsapatában, ezért nem lenne értelme a meghívásának.”

„Gera Zoltán viszont már mérkőzést is játszott a tartalékok közt angol klubjában, ezért itt van a helye a válogatottban is. Örömteli, hogy Szalai Ádám már a Mainz keretével edz, és a lába jól reagál a terhelésre, ám őt még korai lett volna meghívni a keretbe, rá már csak jövőre, a téli felkészülés után számíthatunk. Sajnálom, hogy Lipták Zoltánnak nem jött össze az angliai szerződés, nagyon szeretném, ha végre rendeződne a sorsa, akár úgy is, hogy egy hazai klubhoz igazol, mert esetében a legfontosabb, hogy mielőbb újra játsszon.

„Mivel az U21-es válogatott nem lép pályára a Liechtenstein elleni meccs napján, Róth Antallal abban állapodtam meg, hogy csapatából Kádár Tamás a felnőtt keret tagja lesz. A hétvégén ismét külföldi túrára indulunk Kenyeres Imrével, ezúttal belga, valamint holland bajnokikat nézünk meg. Szombaton kettéválunk, Imre a Lokeren-Kortrijk bajnokin Czvitkovics Péter játékát figyeli meg, én pedig a Bruges-Genk mérkőzésre utazom el, ahol Tőzsér Dániel és Köteles László léphet pályára. Az utóbbi hónapokban visszatérő kérdés, hogy a Genk légiósai miért nem tagjai a keretnek. Én sosem mondtam olyasmit, hogy ők nem lehetnek nálam válogatottak, folyamatosan figyeljük a teljesítményüket, és most is érdeklődve várom, hogyan szerepelnek a hétvégén, Tőzsér Dániel neve a bő keretben is szerepel. A vasárnap sűrű lesz, mert Nijmegenben fél háromkor kezdődik a NEC-Utrecht mérkőzés, Brüsszelben pedig hatkor az Anderlecht-Lierse, mi pedig szeretnénk mindkét találkozón ott lenni, hogy Vadócz Krisztián és Juhász Roland játékát is megfigyelhessük.”


A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Csernyánszki Norbert (Paksi FC)
Hátvédek: Vanczák Vilmos (FC Sion), Varga József (DVSC), Lipták Zoltán (klub nélkül), Kádár Tamás (Newcastle United), Juhász Roland (Anderlecht), Lázár Pál (Samsunspor)
Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Laczkó Zsolt (Sampdoria)
Középpályások: Elek Ákos (Videoton), Czvitkovics Péter (Kortrijk), Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen), Stieber Zoltán (Mainz), Koman Vladimir (Sampdoria), Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Tőzsér Dániel (Racing Genk), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Sándor György (Videoton)
Támadók: Szabics Imre (Sturm Graz), Feczesin Róbert (Brescia), Priskin Tamás (Ipswich Town)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu