Tovább folytatódik a Siófok vesszőfutása

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 31. 21:48
Nem tudja megtörni rossz szezonkezdetét a Siófok. A somogyi együttes vezetői négy vereség után a héten beleerősítettek, négy labdarúgót is igazoltak, és további bizalmukról biztosították Détári Lajos klubmenedzsert, ehhez képest a társaság sima vereséget szenvedett a Debrecen együttesétől. A hajdúságiak magabiztosan, 4-0-ra nyertek és a tabella élére álltak.


LABDARÚGÓ NB I, 6. FORDULÓ:
BFC SIÓFOK – DVSC-TEVA 0-4 (0-2)
Siófok, 1000 néző. V.: Vad II. (Tóth, Albert).
SIÓFOK: Milinte – Kerényi (Györök, 32.), Hegedűs Gy., Bojtor – Lipcsei – Koós (Takács M., 68.), Nagy L., Kanta Sz. (Basara, 73.) – Magasföldi, Fülöp, Ndjodo. Klubmenedzser: Détári Lajos.
DEBRECEN: Polekszics – Bernáth, Bíró, Mészáros, Takács Z. – Demjén, Kiss Z., Leandro (Varga Z., 84.), Szakály P. – Oláh (Kerekes, 78.), Rudolf (Dudu, 65.). Klubmenedzser: Herczeg András.
Gólszerzők: Leandro a (4.), Bíró a (33.), Szakály P. (52.), Rudolf (62.)
Sárga lap: Lipcsei az (59.)

A vendég debreceniek hamar a siófokiak tudtára adták, hogy nem viselte meg őket annyira az UEFA-kupa búcsú, rögtön a találkozó elején megszerezték a vezetést. A 3. percben Kiss Zoltán ugratta ki Demjént, aki középre passzolt, az érkező Leandro pedig 3 méterről a kapuba továbbított.

 

A hazai csapatot megviselte a gól, és a kitartó nézők idegeinek sem tett jót az eredmény alakulása. Annak ellenére sem, hogy Détári Lajos klubmenedzser a négy hétközi szerzemény közül Bojtor Lászlónak és Ndjodo Edouardnak is bizalmat szavazott a kezdő tizenegyben, Takács Marcellt pedig a kispadra ültette. Úgy tűnt, arra még várni kell, hogy a friss igazolások új színt hozzanak a Balaton-partiak szürke játékába...

 

A hajdúságiak minden komolyabb támadása veszélyt jelentett a siófoki kapura, és lehetőségből akadt is bőven. A 14. percben Leandro lőtt 21 méterről, Milinte fogta a labdát, hét perccel később pedig Demjén jobb oldali beadása után Rudolf került gólhelyzetbe, de rosszul vette át a labdát, így oda lett a lehetőség.

 

Détári Lajos a 32. percben cserére kényszerült: Kerényi Norbert fejelt össze Bíró Péterrel, aki sérülése miatt elhagyta a pályát. Később kiderült, a játékos orrcsonttörést szenvedett, Györök váltotta a pályán.

 

Néhány másodperccel később újabb gólt szerzett a DVSC: Leandro jobb oldali szöglete után Milinte kapus elvétette a labdát, a jól helyezkedő Bíró Péter pedig négy lépésről a hálóba sodorta a játékszert.

 

A folytatásban ellaposodott a játék, a debreceniek végképp nyeregben érezhették magukat, a siófokiak erejéből pedig egyszerűen nem futotta többre. A hajrában előbb Leandro indította Szakály Pétert, aki sebességet váltott, betört a tizenhatoson belülre, majd Milintébe lőtt. A szöglet után Takács fejelt hat méterről, a labda a kapufáról pattant ki.

 

A második félidőt nagy lelkesedéssel és látványos rohamokkal kezdte a Siófok, de az újabb debreceni találat végképp megpecsételte a Détári-legénység sorsát. Az 52. percben Rudolf jobb oldali beadását követően Leandro előtt még elszállt a labda, a túloldalon érkező Szakály Péter viszont egy csel után 12 méterről a kapu jobb sarkába lőtt.

 

Tíz perc múlva megszületett a negyedik vendéggól az egyre csendesebb siófoki stadionban. Huszonhárom méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott a Debrecen. Takács nagy lövése után Milinte még kiütötte a labdát, az érkező Rudolf viszont 4 méterről a kapuba passzolt.

 

A néma csendet időnként felváltotta a fütty, és a hazai szakvezetést sem kímélte egy-két nagyhangú drukker. A mérkőzésre jellemző, hogy a 86. percben a csereként beállt Basara még az üres kaput sem tudta bevenni…

 

A somogyi együttesnek esélye sem volt a vendégek ellen, ezen az estén valóban osztálynyi különbséget láthattunk a két csapat között. A hétközi erősítés ellenére még tovább süllyedt a Siófok – a kérdés az, mi állítja meg ezt a negatív folyamatot…

 

Győzelmével átvette az első helyet a Debrecen együttese.

 

EDZŐSZEMMEL:
Détári Lajos: – Sajnos átaludtuk az első húsz percet, ezek után pedig már nem volt esélyünk a nálunk sokkal jobb erőkből álló Debrecen ellen.
Herczeg András: – A gyors gól megadta a mérkőzés alaphagját és végig mi irányítottuk a játékot.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu