Torghelle: Még az út elején járok!

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 16. 16:15
A SportHirado.hu-nak adott interjújában a német másodosztályú Augsburgban szereplő támadó elárulta, hogy nem vágyik vissza a Premier League-be, sokkal inkább motiválja a Bundesliga. Torghelle Sándor belelendült, Albánia után Máltának is beköszönt, így elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy szombattól szerdáig világbajnoki selejtezőcsoportjában hatból hat pontot gyűjtött a magyar labdarúgó-válogatott.


Fotó: Kovács Anikó

 

- Erwin Koeman heteken, hónapokon át kereste a válogatott befejező csatárát. Megtalálta?

- Ha az utóbbi két meccset nézzük, akkor igen, de ennél ez azért összetettebb kérdés. Szerencsére szombaton és szerdán is kijött nekem a lépés, jelen pillanatban engem favorizál a kapitány. Jókor voltam jó helyen, és mindkét meccsen kihasználtam egy gólhelyzetet. Ennyi.

- Nem kevés az egy támadó? Nem hiányzik egy társ?

- A jelenlegi formáció csupán védekezésben feltételez egycsatáros játékot, támadásban legalább hárman vagyunk elől, Gera Zoltán és Huszti Szabolcs is csatlakozik hozzám. Koeman nyilván azért alkalmazza ezt a rendszert, mert ehhez vannak meg az emberei. Ebben a szerepkörben két típus érvényesülhet, az, aki gyors, fordulékony, és alacsonyan van a súlypontja, vagy az, aki magas, erős testfelépítésű és meg tudja tartani a labdát. Mondanom sem kell, én az utóbbi kategóriába tartozom.

- Két éve is gólt lőtt Máltán, akkor kikapott, ezúttal viszont nyert a válogatott. Mi változott?

- Semmi különösről nem tudok beszámolni. Nyolcvan százalékban ugyanazok szerepeltek mindkét oldalon. Annyiról van csupán szó, hogy kétezer-hat októberében az Európa-bajnoki selejtezőn nagyon gyengén játszottunk és még balszerencsénk is volt. Igaz, most sem villogtunk, de legalább nem roppantunk össze az esélyesség terhe alatt. Nyertünk, és ez a lényeg.

- Úgy fest, az albánok hamar kiheverték a budapesti pofont, Bragában emberhátrányban végeztek gólnélküli döntetlenre a portugálokkal. Hitte volna?

- Sokan túlzottan is lesajnálták ezt az albán együttest, mielőtt vendégül láttuk őket többen is azt szajkózták, hogy kiscsapat, nem nagy szám, sima siker. Ehhez képest négy nappal azután, hogy legyőztük őket kettő nullra, csodát tettek az abszolút favorit portugálok ellen. Erre aztán senki sem számított, ez is bizonyítja, milyen kiegyensúlyozott a csoportunk.

- Tiranai túrával folytatódik tavasszal a program, Albánia után pedig Málta következik Budapesten. Talán túlságosan is evidens, hogy mi lehet a cél.

- Az albánok és a máltaiak ellen mind a tizenkettő megszerezhető pontra szükségünk van, nem hibázhatunk. Pokolian nehéz lesz, azt lefogadom, különösen Albániával szemben, idegenben. Senki se számítson könnyed játszadozásra. De ne szaladjunk ennyire előre, ez még odébb van.

- Korábban a braziloknak, a németeknek, az argentinoknak lőtt gólok jutatták ki Angliába, majd miután belekóstolt a Premier League világába, a görög élvonalban edződött. Az utóbbi napokban szerzett találatok segíthetnek visszakerülni a német másodosztályból valamelyik topligába?

- Majd meglátjuk. Még nagyon az elején járok az útnak, de így kell folytatnom tovább. Ha ott vagyok a válogatottban, úgy könnyebben igazolhatok nevesebb csapatba, ez nyilvánvaló. Várhidi Péter nem számított rám, amíg Jénában futballoztam, Erwin Koeman szerencsére beválogatott Augsburgból.

- Ha az élvonalbeli kérők között választhatna egy angol kiscsapat és egy német nagcsapat között, melyik klub ajánlatát fogadná el?

- A Crystal Palace játékosa voltam, amikor vitt volna a Hannover, akkor nemet mondtam. Ha másképp döntök, talán csapattársak lennénk Huszti Szabolccsal. Most első szóra mennék. Tetszik a német futball légköre, már nem igazán vágyom vissza Angliába. Jó lenne hétről hétre a Bundesligában játszani.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu