Születésnapján jutott fel a Fradi!

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 3. 19:41
A Bőcs gólnélküli döntetlent játszott hazai pályán a Debrecen második csapatával, ezzel eldőlt, a Ferencvárost már nem érheti be a borsodi gárda. Így a zöld-fehérek feljutása matematikailag is biztossá vált! A bajnoki cím azonban még nincs a tarsolyukban, hiszen a DVSC II hat fordulóval a vége előtt 15 pontttal az FTC mögött tanyázik a tabellán.


Május harmadikán ünnepli alapításának 110. születésnapját a Ferencvárosi Torna Club, és a zöld-fehéreknek a két legnagyobb rivális, a DVSC-DEAC és a Bőcs szolgáltatta a legszebb ajándékot. Nevezetesen a két együttes gólnélküli döntetlent ért el egymással, így a borsodiak már biztosan nem előzhetik meg a fővárosiakat.

Extrém esetben a DVSC még beérheti Dragóneréket, ám a kis Loki nem juthat fel, mivel anyacsapatuk az élvonal tagja, sőt, nagy esélyük van az NB I-es bajnoki cím megszerzésére.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Ferencváros feljutását már hosszabb ideje nem lehetett megkérdőjelezni, már csak azért sem, mert a Keleti csoport együttesei közül egyedül ők nyújtottak be licenckérelmet az első osztályra.

110 ÉVES A FERENCVÁROSI TORNA CLUB
110 éve ezen a napon alakult meg a Ferencvárosi Torna Club. 1899. május 3. Egy egyszerű szerdai nap volt. Senki sem tudhatta, hogy sporttörténelem hányszor, de hányszor felidézi majd. A Ferencvárosi Polgári Körbe sok-sok ember igyekezett a Bakáts téren 1899. május 3-án este hat és hét óra között.

A Ferencvárosi Polgári Körbe sok-sok ember igyekezett a Bakáts téren 1899. május 3-án este hat és hét óra között. Ezen az estén a kerület lelkes fiataljai az idősebb és tehetősebb polgárokkal együtt megalakították az FTC-t. Így ez a klub hivatalos megalakulásának a dátuma. Első elnöknek dr. Spinger Ferencet, a kerület kedvelt ügyvédjét választották. Az alakuló közgyűlésről beszámoló Sport világ 1899.május 7-ei számából idézünk: A Ferenczvárosi Torna Club folyó hó 3-án este 8 órakor tartotta alakuló közgyűlését számos tag jelenlétében a Ferenczvárosi polgári kör dísztermében. Hindy Kálmán korelnök megnyitván a gyűlést felszólítja Weisz István ideiglenes titkárt, hogy terjessze elő az alapszabályokat. A közgyűlés az alapszabályokat egynéhány módosítás kivételével egészben elfogadta.
Az FTC első elnöke dr. Springer Ferenc volt. Az FTC az egyetlen magyar csapat, amely bár jelenleg NB II-es, az 1901. évi kezdettől az első osztályú magyar bajnokságból a pályán soha nem esett ki. (forrás: ftc.hu)

NB II, 24. FORDULÓ:
KELETI CSOPORT:
BKV Előre - Kazincbarcika 4-3
Vác - ESMTK 3-2
Bőcs - DVSC-DEAC 0-0
Jászberény - MTK II 1-5
Vecsés - Szolnok 0-3
Tököl-Makó 2-3
NYUGATI CSOPORT:
Százhalombatta - Barcs 1-2
ZTE II - Baja 0-1
Győr ETO II - Budaörs 3-0
Pécs - Ajka 1-1
Lombard Pápa - Gyirmót 5-0
A nyugati csoportban a Győr II csapatában Csermelyi Imre jelentette a különbséget a Budaörs ellen. A támadó háromszor köszönt be a Pest megyeieknek. A listavezető Gyirmót Pápán szenvedett kiütéses vereséget, igaz, a győriek kilenc emberrel fejezték be a meccset.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu