Sztárok az arénákban, Shakirától Oasisig

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 6. 13:00
A sportesemények évtizedek óta vonzzák a szurkolókat, akik tömegesen biztatják kedvenceiket. Az is köztudott, hogy a különféle futballcsapatok, Formula-1-es versenyzők, teniszezők vagy kosárlabdázók is óriási népszerűségnek örvendenek, így az sem meglepő, hogy más „műfajok” sztárjai is előszeretettel látogatják az eseményeket. Találunk olyan popsztárt, aki főrészvényese lett kedvenc futballklubjának, és olyan csillagot is ismerünk, aki személyesen kötődik valamelyik versenyzőhöz.


A többség azért megmarad „egyszerű” drukkernek, de igyekeztünk megtalálni azokat is, akiket szorosabb szál köt a sport méltán népszerű világához.

 

A hírességek közül legutóbb a világszerte népszerű kolumbiai énekesnő, Shakira vállalta fel rajongását, még pedig a múlt héten Abu-Dzabiban. Az emírségekbeli város adott otthont annak a meghívásos tenisztornának, amelyen pályára lépett Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray, Nyikolaj Davigyenko, Andy Roddick és James Blake. A popsztárt még az elődöntők során kapták lencsevégre a fotósok, amikor a találkozó befejezése után lelkesen köszöntötte az orosz ellenfelét simán legyőző világelsőt, vagyis Nadalt.

 

Szintén a „fehér sporthoz” kapcsolhatjuk a zenész házaspár, Gwen Stefani és Gavin Rossdale érdeklődését. A kettős tavaly a wimbledoni bajnokságon vált a fotósok egyik kedvenc „célpontjává”. A feladat egyszerű volt, a páros ugyanis az akkor még világelső Federer páholyában szurkolt, de eredménytelenül, lévén Nadal végül megfosztotta füves pályás trónjától a svájci zsenit.

 

A tenisz után át is térhetünk a futballra, itt számtalan példát találunk a sztárok jelenlétére.

 

A legkitartóbb és legelszántabb drukkerek közé sorolhatjuk a Take That egykori énekesét, a szólóban is roppant sikeres Robbie Williamst. A dalnok pályafutását szinte végigkíséri a labdarúgás iránti szeretet, már 1996-ban szerepelt olyan, óriási népszerűséget kiváltó videóban, amely az angliai Európa-bajnokság egyik topslágerét kísérte. Később sem szakadt el Robbie a sportágtól, rendszeresen szerepelt jótékonysági mérkőzéseken, majd 2006-ban többségi tulajdont szerzett kedvenc klubjában, a napjainkban a negyedik ligában sínylődő Port Vale-ben.

 

Manchester zenei életének egyik büszkesége az Oasis, amelynek testvérpárja, Liam és Noel Gallagher is elkötelezetett sportrajongó. A testvérpár legutóbb a város legjobb bokszolójának, Ricky Hattonnak a találkozóján tűnt fel, még a ringben is. A Gallagher-fivérekről azonban az is köztudott, hogy vérmesen drukkolnak a Manchester Citynek és gyűlölik a városi rivális Unitedet. Utóbbinak még a koncerteken is hangot adtak, sokszor fordult elő, hogy a „vörös ördögöket” gyalázó rigmust skandáltak két sláger között…

 

Persze, a Manchester Unitedet sem kell félteni, legalábbis sztárdrukkerek terén. Mick Hucknell, a Simply Red frontembere a klub vezetőivel is szoros kapcsolatot ápol, nem meglepő, hogy évekkel ezelőtt örömmel adott helyt párizsi villájában egy szerződéskötésnek. A kameruni Eric Djemba-Djemba kanyarította alá szignóját a popcsillag otthonában, a ceremónián Ferguson is jelen volt. Az afrikai középpályás ugyan már régóta nem tagja a Unitednek, az énekes azonban természetesen továbbra is „vörös ördög” maradt.

 

Szintén labdajátékot kedvel az amerikai hip-hop és r’n’b szcéna egyik topsztárja, Kanye West is. A csillag tavaly többször feltűnt az NBA-döntőjén, de kedvencei, a Los Angeles Lakers játékosai végül alulmaradtak a Boston Celtic-szel szemben. Persze az énekes nem tagadta meg csapatát, de az elmúlt hónapokban visszafogottabb a jelenléte az összecsapásokon.

 

Végére hagytuk az elmúlt hónapok legnépszerűbb Formula-1-es „boxcicáját”, a szólóban és a Pussycat Dolls-szal is hatalmas sikereket elérő Nicole Scherzingert. A csodálatos külsejű énekesnő ugyanis a világbajnok Lewis Hamilton kedvese, így gyakran kerül reflektorfénybe a száguldó cirkusz kapcsán. A drámai Brazil Nagydíjon is többször láthattuk a televíziós közvetítésben, párja sikerét pedig külön videóüzenetben köszöntötte…

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu