Sztárja szerint tarolhat jövőre a Barca

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 27. 17:57
Jövőre tarolhat az FC Barcelona, ha nem tér le a jó útról, a pontvadászat mellett a Bajnokok Ligájában is kiváló eredményt érhet el. Ezt Lionel Messi, az idei Aranylabda-választás második helyezettje, a katalán együttes argentin zsenije jelentette ki.


A Barca felemás évet tudhat maga mögött, lévén azt is mondhatnánk, több szempontból is eredménytelen volt a hónapok óta tartó erőfeszítés. Az együttes ugyanis 2008-ban egyetlen trófeát sem nyert: a La Ligában újra az ősi ellenfél Real Madridot koronázták meg, míg a BL-ben a későbbi győztes Manchester United állította meg az akkor még Frank Rijkaard által dirigált gárdát a négy között.

 

Az új szezonban azonban Josep Guardiola irányításával megtáltosodott a Barcelona: az európai kupában gond nélkül jutott a legjobb tizenhat közé, míg a bajnokságban szárnyal, tíz pontos előnnyel áll az élen.

 

„Úgy érzem, jó úton haladunk. Ha így folytatjuk, akkor nagyon szép sikereket érhetünk el – mondta az argentin fenomén. – Óriási vágy munkál bennünk, imádunk edzeni és javulni, de mégis nyugodtak és egységesek vagyunk. Szerintem a folytatásban is bizonyítjuk, sokra és még többre leszünk képesek”.

 

Tény, ősszel nyoma sem volt az amúgy roppant sikeres Rijkaard-korszak végét jellemző teljesítménynek, amelynek meghatározó eleme volt az eredménytelenség és a kreativitás hiánya. A sztárok szenvedtek, a nyáron Milánóba távozott Ronaldinho „kiégetten” kóválygott a katalán fővárosban, de ez már a múlté. Guardiola érkezésével az együttes magára talált, a klub legszebb korszakait idézően rombolta az ellenfelek állásait, szórta a gólokat, a saját kapuját pedig „bebetonozta” a riválisok elől.

 

Messi sem fogta vissza magát, látványos és kiismerhetetlen cseleivel, rengeteg góllal hálálta meg az amúgy is megkérdőjelezhetetlen edzői bizalmat.

 

„Többet is tehettem volna a csapatért, de nem nyafogok, így is jól zártam az évet. Úgy érzem, mérkőzésről-mérkőzésre javulok, tudom, az idő előrehaladtával csak több és több lesz a tapasztalatom, érettebb leszek” – tette hozzá Messi.

 

Sokak szerint a szezon előtt még rutintalannak tartott vezetőedző, a Barca legendájának számító Guardiola az egyik legfőbb titka a menetelésnek, ezt az argentin csatár sem cáfolja. Az együttes a nyitó körben ugyan vereséget szenvedett a Numancia vendégeként, azóta viszont nem tapasztalta meg a kudarcot a pontvadászatban.

 

„Kiválóan megért bennünket, olyan érzésünk van, mintha velünk együtt futballozna – mondta tréneréről a pekingi olimpiai bajnok, vagyis Messi. – Jól megértjük egymást, tudja, mivel segítheti a csapatot. Edző és játékos egy személyben, érzi, miként adhatja át tapasztalatait”.

 

Sokan úgy gondolják, napjainkban már Messi a világ legjobb labdarúgója, noha a France Football szavazásán még Cristiano Ronaldo mögé szorult. Az argentin sztárt nem igazán foglalkoztatja a kérdés.

 

„Mindig arra törekszem, hogy a lehető legtöbbel segítsem a csapatomat, közösen érjünk el sikereket. Az egyéni díjak jönnek, ha jönnek, de nem igazán foglalkozom ezekkel. Nem gyűjtögetem őket. Csak a csapatra gondolok, azokra a trófeákra, amelyeket a Barcelona szerezhet” – szögezte le a csillag.

 

 

 



 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu