Szépen emlékezett a Vasas Rudi bácsira

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 27. 20:46
Tisztességes játékkal szépségdíjas gólokat szerezve emlékezett meg a Vasas labdarúgócsapata a kedd hajnalban 86 évesen elhunyt Illovszky Rudolfra, miután a legendáról elnevezett stadionban 3-1-re verte a Zalaegerszegi TE-t. A gólnélküli első félidő után a másodikban Mariusz Unierzyski, Szasa Dobrics és Németh Norbert is betalált, míg a vendégektől csak Roguy Meyé tudott gólt szerezni tizenegyesből.


 

LABDARÚGÓ NBI, 9. FORDULÓ:
VASAS–ZALAEGERSZEGI TE 3-1 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 4000 néző. Vezette: Vad II I. (Tóth V., Ring)
VASAS: Németh G. - Balog Zs., Paripovics, Unierzyski, Katona - Somorjai, Dobrics - Lázok (Piller, 87.), Mundi (Sowunmi, 69.), Németh N. - Divics (Gyánó, 80.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
ZTE: Pogacsics - Kocsárdi, Miljatovic, Botis, Szamosi - Zsömlye, Petneházi (Davidov, 46.), Máté P., Hajdú - Meyé (Waltner, 77.), Balázs Zs. (Sluka, 46.) Vezetőedző: Supka Attila.
Gólszerzők: Unierzyski (49.), Dobrics (72.), Németh N. (74.), ill. Meyé (64. - 11-esből)
Sárga lap: Máté P. (45.), Szamosi (51.), Balog Zs. (57.), Németh N. (59.), Davidov (79.)

 

 

Sötét kandelláberek jelezték a Vasas-ZTE mérkőzés előtt, hogy nem mindennapi esemény színhelye lesz az Illovszky Rudolf Stadion.

 

A létesítményt félhomályban megközelítő szurkolók lehajtott fejjel bandukoltak a bejáratok felé, hiszen mindannyian tudták, szombat este a kedd hajnalban 86 évesen elhunyt Vasas-legendára, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányára, Illovszky Rudolfra emlékeznek.

 

Negyedórával a kezdés előtt, a hangszórókból felcsendülő fájdalmas nóták közepette a szépszámú közönség gyertyát gyújtott, s felállva emlékezett meg a klub emblematikus alakjáról.

 

Nem sokkal később mindkét csapat játékosai égő fáklyákkal vonultak be a játéktérre, s néhány percig néma csöndben emlékeztek Rudi bácsira.

 

Az első félidőben aztán a piros-kékek elég halványan futballoztak, igaz így is veszélyesebbnek tűntek, mint a vendégek. Összességében azonban gyenge játékot láthatott a publikum a szünet előtt.

 

A második játékrészben aztán beindult az angyalföldi henger, a hazaiak lengyel védőjük, Mariusz Unierzyski révén meg is szerezték a vezetést. Mielőtt azoban elhihették volna, hogy meg lehet a mérkőzés, a vendégek egy vitatható tizenegyesből kiegyenlítettek.

 

Az emelkedett hangulatban futballozó fővárosiak azonban nem nyugodtak bele a döntetlenbe és egy ritkán látható Dobrics-bombagóllal ismét magukhoz ragadták a vezetést.

 

Aztán egy gyors jobb oldali akció végén Thomas Sowunmi adott be nagyszerűen és az egész találkozón agilisan futballozó Németh Norbert nagyszerűen fejelt a kapu bal oldalába.

 

Eldőlt a mérkőzés, a hazai futballisták az utolsó perceket a szurkolók diadalittas hangorkánja közepette fejezhették be. A piros-kék drukkerek felállva kiáltották az éterbe Rudi bácsi nevét és köszönték meg a legendának a klubnál eltöltött csodálatos éveit.

 

EDZŐSZEMMEL:
Mészöly Géza: Büszke vagyok a játékosaimra, hogy az első félidő feszültséggel teli játéka után a másodikban összeszedték magukat, és méltóképpen emlékeztek Rudi bácsira. Hihetetlen lelki erőről tettek tanúbizonyságot, hiszen egy-egy után is volt még erejük két gyönyörű gólt szerezni. Ha Rudi bácsi ezt látta fenn, biztos nagyon büszke ő is a csapatra.
Supka Attila: Az első játékrészben egyenrangú ellenfelei voltunk az angyalföldieknek, sőt nekünk voltak nagyobb lehetőségink. A térfélcsere után előbb hátrányba kerültünk, majd egyenlítettünk, de hiába, mert ismét előjöttek a hibáink, pontrúgások után kaptuk a gólokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu