Steven Gerrard duplával centenáriumozott

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 9. 20:25
Jól zárták a magyarok az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulóját. A Fulham Gera Zoltánnal a soraiban 3-1-re legyőzte az Aston Villát, míg Fülöp Márton főszerepet játszott abban, hogy a Sunderland gólnélküli döntetlent ért el a Bolton otthonában. Halmosi Péter ezúttal nem jutott szóhoz a vereséget szenvedő Hullban. Steven Gerrard századik bajnokiján viselhette a Liverpool karszalagját, ezt a szép pillanatot duplával tette még emlékezetesebbé a középpályás, amit a West Ham United bánt. Győzelmükkel az ezúttal zöld mezben feszítő vörösök a tabella élére léphettek fel, miután pontszámban beérték és meg is előzték a címvédő, náluk két meccsel kevesebbet játszó Manchester Unitedet.


Gera Zoltán és Fülöp Márton. Ők ketten voltak a magyar főszereplői az angol élvonal szombati játéknapjának. A középpályás együttese, az Aston Villát fogadta, az ex-ferencvárosi játékossal a kezdőcsapatban. A hálóőr pedig a Sunderland együttesének kapuját őrizte a Bolton otthonában.

Nos, Gera együttese nagyszerűen játszott, hiszen Diomansy Kamara két góljának is köszönhetően legyőzte ellenfelét, a végig a gyepen maradt magyar játékos három lövéssel vétette észre magát, és jó játékával azt is alátámasztotta, hogy kár őt nélkülözni.

Fülöppel is elégedettek lehettek a Sunderland vezetői, hiszen a magyar kapus gól nélkül hozta le ezt a találkozót is: üröm az örömében mindössze annyi lehetett, hogy csapata egy pontot szerzett csak, hiszen a találkozó 0-0-lal végződött.

A Hull City a Stoke együttesétől kapott ki, Halmosi Péter nélkül, ugyanis a ballábas játékos csak a padon ült.

Fülöp Márton  

 

Az erőviszonyok már eleve nem sok jót sejtettek a WHU számára a Liverpool ellen, annak ellenére, hogy előbbiek hazai pályán léphettek fel. Ellenfelük ugyanis a kiváló kerettel bíró, egyre érettebb, jó formában futó 'Pool volt. A találkozó gyors góllal indult, amely rendesen rá is nyomta a bélyegét a folytatásra. A második percben a center helyén ziccerben kilépő Gerrard kapott egy pontos és jó ütemű kiugratást, amellyel kapuig gyalogolt és a ziccernél a kapus mellett is elhúzta a labdát, mielőtt a hálóba lőtt.

Ezután végképp kedve szerint játszott az előnybe kerülő Liverpool, a hazaiak viszont erőből-akaratból, amivel nem sokra mentek. Nem úgy előbbiek: a Fernando Torres lerántásáért megítélt büntetőt Gerrard elsőre még nem tudta gólra váltani, a kipattanót közelről már a hálóba helyezte. A kapitány két gól gólja mintegy keretbe foglalta az első félidőt, de a forgatókönyv a másodikban sem sokat változott.

Próbálkozott a hazai gárda, de nem tudott gólveszélyes nyomást gyakorolni a rutinos, támadásokat jól szűrő, csupán egyszer-egyszer kihagyó vendégekre, viszont a liverpooli kontrák többször is gólveszélyt hordoztak magukban. Az egyik ilyen végén a hajrában egy jobboldali beadás után Babel fejese már gólt ért volna, de a hálót aztán csak a kipattanó után zörgette meg, Green akkor is védett, de ezen a napon igen pechesnek bizonyult.

A Liverpool a tabella élére állt, de hogy ott is maradjon, ahhoz a címvédő Manchester Unitednek váratlan vereségekbe kellene beleszaladnia. Utóbbiaknak egyelőre két mérkőzéssel kevesebbjük van pillanatnyilag éllovas riválisuknál, vasárnap városi rangadón a Cityt fogadják.

PREMIER LEAGUE, 36. FORDULÓ:
West Ham United - Liverpool 0-3 (Gerrard 2., 38., Babel 84)
Blackburn – Portsmouth 2-0 (Pedersen 31., McCarthy 58.-11-esből)
Bolton – Sunderland 0-0
Everton – Tottenham 0-0
Fulham - Aston Villa 3-1 (Murphy 6.-11-esből, Kamara 46., 60., ill. Young 14.)
Hull City - Stoke 1-2 (Dawson 90., ill. Fuller 41., Lawrence 73.)
West Bromwich - Wigan Athletic 3-1 (Fortuné 8., 73., Brunt, 59., ill. Martinez 17.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu