Spanyolország álomfocival alázott

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 14. 22:27
Spanyol örömfoci új-zélandi asszisztálással. A Furia Roja varázslatos játékkal, huszonnégy perc alatt négy gólt rúgva szanaszét marcangolta a Kiwiket a Konföderációs Kupa nyitó napján, az A-csoportban. A második félidőben már kocogósra vették a tempót a spanyolok, ám David Villa jóvoltából eggyel még kijjebb nyílt az olló a csapatok között.


 

Nehezen indult a meccs a spanyoloknak, ám még mielőtt pánikba esnének az ibériai drukkerek, eláruljuk: csupán hat percig tartott a periódus.

Az Európa-bajnoki címvédő kényére-kedvére alakította ki a helyzeteket, így cseppet sem volt meglepő, hogy bő negyedórányi játék után Fernando Torres már mesterhármasnál járt.

A liverpooli csatár élt, mint hal a vízben, ám sokan így voltak még ezzel a spanyoloknál, ami a félidő közepén újabb gólban mutatkozott meg Cesc Fabregas jóvoltából.

Ezt követően már csak egyszer zörrent meg a háló – nem, természetesen nem egy új-zélandi, hanem David Villa révén. A spanyolok megsajnálták a Kiwiket, és megkegyelmeztek az alárendelt szerepet játszó „ellenfélnek”. Már amennyire öt rúgott gól annak számít.

A spanyolok a mai estén 33 meccsesre duzzasztották veretlenségi sorozatukat, és üzentek Brazíliának valamint Olaszországnak: aki meg akarja nyerni a 2009-es Konföderációs Kupát, annak Spanyolországon is át kell verekednie magát. 

KONFÖDERÁCIÓS KUPA, A-CSOPORT:
ÚJ-ZÉLAND - SPANYOLORSZÁG 0-5 (0-4) 
Rustenburg, Royal Bakofeng Stadion, 10 ezer néző, vezeti: Coffi Codija (benini).
ÚJ-ZÉLAND: Moss - Mulligan, Boyens, Vicelich, Lochhead - Brockie (Christie, 27.), Elliott, Brown, Bertos - Killen (Bright, 85.), Smeltz (James, 76.). Szövetségi kapitány: Ricky Herbert. (kispad: Paston, Bannatyne - kapusok -, Scott, Oughton, Sigmund, Barron, Christie, James, Old, Wood, Bright, Smith)
SPANYOLORSZÁG: Casillas - S. Ramos (Arbeloa, 54.), Puyol, Albiol, Capdevila - X. Alonso - Xavi (S. Cazorla, 54.), Fabregas, Riera - D. Villa, F. Torres (D. Silva). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque. (kispad: D. López, Reina - kapusok -, Piqué, Marchena, Pablo, Sergio, Llorente, Güiza, Arbeloa, S. Cazorla, D. Silva, Mata)
Gólszerző: F. Torres (6., 14., 17.), Fabregas (24.), D. Villa (48.)

 

ONLINE KÖZVETÍTÉS:
90+3.: Vége a mérkőzésnek. A spanyoloknak mezt sem kell cserélniük, nem valószínű, hogy beleizzadtak. Az All Whites örülhet, hogy öt gombóccal megúszta.
90.: Két perc a hosszabbítás.
85.: Killen helyett Bright a pályán.
78.: Az ügyetlenkedő védőktől Fabregas elé pattant a labda, aki azonban méterekkel fölé lőtt.
76.: Cserél Új-Zéland: James váltja Smeltzet.
68.: A háromgólos Torres le, David Silva be.
64.: Gyerekek vs. Nagyfiúk 0-5, és akkor nem állunk messze az igazságtól...
59.: Villa 18 méterről nagy erővel a jobb sarok mellé lőtt.
57.: Arbeloa centerezése után Capdevila puffantott a bal sarok mellé.
54.: Az állandó csereember, Santi Cazorla és Arbeloa áll be Xavi és Sergio Ramos helyett.
48.: DAVID VILLA, 0-5! Torres viharzott el a bal oldalon, középre adott, Boyens luftot rúgott, így Villának már csak a kapu üresen maradt jobb oldalába kellett passzolnia.

46.: Folytatódott a mérkőzés. Csere egyik oldalon sem volt a szünetben.
45+1.: Vége az első félidőnek. Spanyolország annyi gólt rúgott Új-Zélandnak, amennyit csak akar. Kizárólag rajta múlik, mennyi lesz a vége.
45.: Egy perc a hosszabbítás.
44.: Mulligan szabadrúgásába piszkált bele Casillas, noha a labda mellészállt volna.
41.: Ramos fejelte el Torres elől a labdát Puyol beadása után. 
39.: Killen felfejelt labdáját könnyedén lehúzta Casillas.
37.: A legtöbbet eddig Fabregas futotta a mérkőzésen (4829 m), utána Xabi Alonso (4754) és Elliott (4696) következik.
33.: Xavi labdája magas és hosszú volt Fabregasnak, nem érte el az apró 10-es.
27.: Ricky Herbert nem bírja nézni Brockie játékát, Christie-t hozza be a helyére.
24.: KIVÉGZÉS, 0-4! Riera kényszerítőzött Capdevilával, aki még egyet csavart a támadáson, és a középen üresen álldogáló Fabregashoz passzolt. Az Arsenal középpályása 6 méterről passzolt a hálóba. Ha ez így folytatódik... 

22.: Riera suvasztotta rá 20 méterről, Moss kikaparta a labdát a jobb alsóból.
21.: Az All Whites másodpercekre sem tudja megtartani a labdát, a labdabirtoklási arány 72:28.
17.: EZ VALAMI ELKÉPESZTŐ, TORRES-MESTERHÁRMAS! Riera dobta ki Xavinak a labdát, akinek beadása után Torres bólintott a jobb sarokba hét méterről. Alázzák Új-Zélandot! Nem kicsit, nagyon! 

14.: TORRES DUPLÁZOTT, 0-2! Riera, Villa, majd Torres volt a labda útja, a Kölyök pedig laza eleganciával pörgetett a kapu bal alsó sarkába nyolc méterről. Spanyolos akció, Új-Zéland csak kereste a labdát.
12.: Torres szerzett labdát, ám középreadása mélyre sikerült.
6.: 1-0-RA VEZET SPANYOLORSZÁG! Fabregas passzolt Torreshez, aki átvette a labdát, majd 17 méterről kilőtte a bal felső sarkot. Nagyszerű egyéni megoldás a Liverpool csatárától.

4.: Xavi beadása után Capdevila fején csúszott meg a labda, kapura nem volt veszélyes.
1.: A spanyolok kezdték a játékot. A szurkolók nem tapossák egymást, rengeteg az üres szék a Royal Bakofeng Stadion lelátóján.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu