Simán verte a sereghajtót az Inter

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 22. 16:53
Nem okozott gondot a sereghajtó Reggina legyőzése az Internazionale együttesének az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 29. fordulójában. José Mourinho együttese Zlatan Ibrahimovic két és Esteban Cambiasso egy góljának köszönhetően verte a vendégcsapatot. Toszkán rangadót nyert a Fiorentina, a Genoa pedig az egyetlen megmaradt kupacsapatot, az Udinesét verte meg.


Ha a papírformát és a tabellán elfoglalt helyezéseket nézzük, a Regginánál kellemesebb ellenfelet nem is kívánhatott volna az Inter. A sereghajtó ugyanis borzasztóan szerepel a mostani szezonban, mindössze három győzelmet gyűjtött össze, és várható volt, hogy ezt nem Milánban fogja növelni.

A címvédő Internazionale úgy kezdett, ahogy azt szurkolói és José Mourinho vezetőedző elvárta. Már a hatodik percben Esteban Cambiasso lőtt a leshatárról a hálóba, majd a tizedik percben Mancini harcolt ki tizenegyest, amit Zlatan Ibrahimovic lőtt a hálóba. Tíz perc alatt az Inter minden vitás kérdést lerendezett, onnantól különösebb megerőltetés nélkül tartotta az eredményt.

Sőt, az 59. percben a svéd játékos átkígyózott a vendégvédők között, és gyönyörű mozdulattal tekert a bal felső sarokba, pontot téve minden vitás kérdés végére.

Az egyetlen állva maradt olasz kupacsapat, az Udinese a Genoa otthonába látogatott. A friuliak tisztában lehettek vele, hogy nehéz dolguk lesz Ligúriában, de az első félidőben jól tartották magukat. A 60. percben azonban megtört a jég, egy balról érkező beadást Sculli a bizonytalan védők és a rosszul kimozduló kapus között a hálóba bólintott. A lefújás előtt Milito bebiztosította a hazai sikert.

Az Udinese egyébként a játékvezető nyakába varrta a vereséget, és a vezetők hivatalosan is kérik, hogy a liga legrutinosabb sípmestere, Nicola Ayroldi többé ne működhessen közre a meccseiken. A friuliak szerint a Genoa vezető gólja előtt egy tiszta tizenegyestől fosztotta meg őket a bíró, majd amikor Sanchez gólhelyzetbe került, nem alkalmazott előnyszabályt, ráadásul a reklamáló futballistát ki is állította. Nem az első eset, hogy az Udinese leiratkozik egy játékvezetőről, négy-öt évvel ezelőtt Daniele Tombolini volt a "fekete bárány" a szemükben.

Egyre jobban távolodik a kiesőzónától a Chievo, amely ezúttal az európai kupahelyre áhítozó Palermót verte meg, igaz, a szicíliaiak a 36. perctől kezdve emberhátrányban játszottak.

Toszkán rangadót nyert a Fiorentina, amely Adrian Mutu találatával múlta felül a Sienát.

29. FORDULÓ:
Bologna – Cagliari 0-1 (Aquafresca 44.)
Chievo – Palermo 1-0 (Luciano 45.)
Fiorentina – Siena 1-0 (Mutu 71.)
Genoa – Udinese 2-0 (Sculli 60., Milito 90.)
Internazionale – Reggina 3-0 (Cambiasso 6., Ibrahimovic 10.-11-esből, 59.)
Lecce – Atalanta 2-2 (Caserta 10., 90.-11-es ill. Padoin 30., 48.)
Torino – Sampdoria 1-3 (Bianchi 29. ill. Pazzini 8., Sammarco 24., Casssano 69.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu