Samuel Eto’o villanása három pontot ért

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 19. 20:51
Az FC Barcelona labdarúgócsapata idegenben verte meg 1-0-ra az Athletic Bilbao együttesét a spanyol bajnokság hetedik fordulójában. A találkozó egyetlen gólját Samuel Eto'o szerezte, a kameruni csatár akár még egyszer betalálhatott volna, ám ordító helyzetben kapu mellé rúgta a labdát.


 

7. FORDULÓ:
ATHLETIC BILBAO – BARCELONA 0-1 (0-1)
Bilbao, San Mames, vezette: Alberto Undiano Mallenco
BILBAO: Iraizoz – Iraola, Aitor Ocio, Amorebieta, Balenziega – Gabilondo (Velez, 76.), Lopez, ORbaiz (Gurpegi, 77.), Yeste – Garmendia (Susaeta, 62.) – Llorente. Vezetőedző: Joaquin Caparros.
BARCELONA: Valdés – Alves, Pique, Marquez (Puyol, 66.), Abidal – Sanchez, Touré, Iniesta, Keita (Busquets, 25.) – Eto’o, Henry (Hleb, 80.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Gólszerző: Eto'o (63.)
Sárga lap: AMorebieta (39.), Garmendia (49.), Orbaiz (51.), Balenziaga (74.) ill. Marquez (51.)

 

 

Két olyan csapat mérkőzött a San Mames Stadionban, amely az egységes spanyol bajnokság bevezetése óta csak az első osztályban szerepelt. A vasárnap este pályára lépő Athletic Bilbao és a Barcelona mellett ezt csak a Real Madrid mondhatja el magáról.

 

Meglepetésre a baszk csapat kezdett jobban, ám főleg csak szabadrúgásokból tudták veszélyeztetni Victor Valdés kapuját. Igaz, az első félidőben a Barcelona sem tudott komoly lehetőségeket kialakítani, egy Eto’o-lövés okozott csak gondot a hazai kapusnak.

 

Szünet után a kameruni futballista már nem hibázott: Henry passzát elvitte Amorebieta mellett, majd 13 méterről hatalmas gólt ragasztott a hazai kapuba.

 

A 82. percben Eto’o végleg eldönthette volna a meccset, ám Iniesta remek passza után hiába állt egyedül szemben Iraizozzal, csúnyán a kapu mellé helyezett.

 

A katalánok győzelmét azonban így sem fenyegette veszély, a hazaiak viszont ezzel a vereséggel továbbra is nehéz helyzetben vannak.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu