Samp-DVSC előtt: Koman vs Laczkó

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 29. 18:53
Laczkó Zsolt a SportHirado.hu-nak elmondta, nem látja tragikusnak a Loki helyzetét, szerinte hamar kimászik a csapat abból a gödörből, amelybe a Metaliszt Harkiv és a Siófok taszajtotta. Lehet, hogy válogatottbeli társával, Koman Vladimirrel is szembe kell majd néznie Genovában, ha a PSV után a Loki ellen is bizalmat kap a középpályás! A meccset élőben közvetíti a SportHirado.hu csütörtökön 19 órától!


Komoly hullámvölgybe került a Debrecen, az elmúlt négy meccsen egy pontra és mindössze két gólra futotta a hajdúságiak erejéből. A védekezése is szétesett a bajnoknak, amely legutóbb Siófokon szenvedett több mint kínos vereséget (1-4). A klubmenedzser Herczeg András kicsit szégyellte magát a fiaskó után, Dombi Tibor is szót kért, aki szerint "mindenkinek magába kell néznie, az önértékelés a legfontosabb."

A Loki és a magyar válogatott egyik erőssége Laczkó Zsolt, a balbekk most is amolyan titkos fegyver lehet. Felfutásai gyakran okoznak meglepetést mostanában, erről az Újpest és a Liteksz játékosai többet tudnának mesélni. Őt kérdeztük arról, hogyan éli meg, hogy hullámvölgybe került a bajnokcsapat:

"Igazat adok Dombi Tibinek. Semmi értelme egymásra mutatogatni, mindenkinek magába kell szállnia egy kicsit és rendezni a gondolatait. Én nem látom olyan negatívan az egészet, szerintem hamarosan kikeveredünk a kátyúból, lehet, hogy a Samp ellen, lehet, hogy utána. A védekezést valóban össze kellene ráznunk, hiányzott a fegyelem, a koncentráció. A szögleteknél különösen figyelni fogunk, hiszen a Siófok ellen három gólt is sarokrúgás után kaptunk."

A Sampdoria ellen nem kizárt, hogy válogatottbeli játszótársa, Koman Vladimir ellen néz majd szemet a Loki balbekkje, ha esetleg kiszorulna a kezdőcsapatból Semioli, akkor már az első perctől. A PSV ellen bizalmat kapott Koman az első fordulóban.

"Koman, Dessena, vagy Semioli? Profi futballistaként azt kell mondanom, nekem egyre megy. Ugyanúgy kell készülnöm, bármelyikükkel is kelljen felvennem a versenyt a szélen. Aki eljutott erre a szintre, az nem lehet gyenge játékos. Igyekszem majd minél több támadásnál segíteni a társakat felfutásokkal, de ezen a meccsen az első a védekezés."

Koman Vladimir az olasz sajtóban mesélt várakozásairól egy terjedelmes interjúban. Az Il Corriere Mercantile című napilap kérte a Sampdoria ukrajnai születésű magyar válogatott játékosát arra, mutassa be a genovai Kékek soros ellenfelét, a Debrecent és értékelje a Loki Metaliszt elleni produktumát (0-5).

"Nem írnám le a Debrecent, bizonyosan rossz napot fogtak ki a Metaliszt ellen. Ennél többre képesek. A Loki ér annyit, mint a Harkiv, ezért én azt mondom, nagyon oda kell figyelnünk, nehogy csúnya meglepetés érjen minket. Ez egy nagyon kiegyensúlyozott csoport, ha nyertünk volna Eindhovenben, kicsit más lenne a helyzetünk, na az már komoly lépés lett volna a továbbjutás felé. Kiesett néhány fontos láncszem, például Rudolf Gergely, aki a Genoához igazolt. Ezzel együtt is ütőképes lehet a Loki a nemzetközi porondon is."

"Maximális tiszteletben kell részesítenünk a magyarokat, tudatában annak, hogy mik az erősségeink. Szerintem azzal a tervvel jöttek Genovába, hogy a biztonságra törekszenek, remekül operálnak a gyors kontrákkal. Nem hagyhatunk teret nekik hátul, ezen a szinten a legkisebb hiba is megbosszulja magát."

"Számomra különlegesen nagy élmény lenne, ha játszhatnék, teszem a dolgom az edzéseken, ha be akar vetni a mester, készen állok. Abban is reménykedem, hogy a hétvégén, az Udinese ellen szóhoz jutok, tavaly megzörgettem a hálójukat, amikor a Bariban játszottam" - nyilatkozta Koman, aki szívesen letenné már a névjegyét a Sampban és tudja, ez a szezon akár meg is hozhatja az áttörést számára.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
SAMPDORIA-DEBRECEN CSÜTÖRTÖK 19:00
Genova, Luigi Ferraris Stadion, vezeti: Libor Kovařik (cseh).

SAMPDORIA: Curci - Cacciatore, Volta, Lucchini, Accardi - Semioli, Palombo, Dessena, Mannini - Pazzini, Cassano. Vezetőedző: Domenico Di Carlo.

DEBRECEN: Malinauskas - Varga J., Mijadinoszki, Fodor, Laczkó - Szakály, Kiss Z., Ramos, Czvitkovics,  - Yannick, Coulibaly. Klubmenedzser: Herczeg András.
GENOVÁBAN GYAKOROL A LOKI
Rendben megérkezett a DVSC-TEVA csapatát szállító gép Genovába. A csapat tagjai kora délután megebédeltek a szálláshelyül szolgáló ötcsillagos Bentley Hotelben, majd a játékosok pihenőre vonulnak.
Az út során minden tökéletesen alakult. Egészen tegnap estig kérdéses volt, hogy a megsérült Komlósi Ádám a csapattal tud-e tartani, ám a védő végül nem tudná vállalni a játékot, így otthon maradt. Szintén nem tartott az együttessel a maródi Bernáth Csaba és Farkas Balázs, a betegséggel bajlódó Máté Péter, illetve az eltiltott Kabát Péter.
A gárda nem sokkal 18 óra után indult edzésre, amelyre a mérkőzés helyszínén, a Luigi Ferraris Stadionban kerül sor.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu