Saha gólja jelentette Geráék vesztét

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 1. 16:10
Idei negyedik vereségét szenvedte el a Gera Zoltánt felvonultató Fulham együttese az angol első osztályú labdarúgóbajnokság (Premier League) 11. fordulójában az Everton ellen. A különbséget a csereként beálló, francia Louis Saha jelentette, aki a 87. percben védhetetlenül fejelt a vendégek hálójába. A magyar játékos agilisan játszott, kapufát fejelt, a 88. percben Dempsey váltotta őt.


 

PREMIER LEAGUE, 11. FORDULÓ:
EVERTON-FULHAM 1-0 (0-0)
Liverpool, Goodison Park. Vezette: Lee Mason
EVERTON: Howard - Neville, Yobo, Jagielka, Lescott, Arteta - Osman, Fellaini (Saha, 61.), Pienaar (Anichebe, 76.), Cahill – Yakubu (Vaughn, 84.). Menedzser: David Moyes.
FULHAM: Schwarzer - Pantsil, Hughes, Hangeland, Konchesky – Davies (Nevland, 89.), Bullard (Baird, 83.), Murphy, Gera (Dempsey, 88.) - Zamora, Johnson. Menedzser: Roy Hodgson.
Gólszerzők: Saha (87.)

 

Két középcsapat találkozott egymással, hiszen a liverpooli gárda a bajnokság 12. helyén állt tizenkét ponttal, míg a Fulham a 14. volt a maga tizenegy egységével.

 

Az Everton az elmúlt három fordulóban kétszer betlizett, és egyszer tudta szállítani a győzelmet. A két vereség kalkuláható volt, hiszen az Arsenal (1-3) és a Manchester United (0-1) elleni fiaskó sem okozott meglepetést. A legutóbbi körben Boltonban megszerzett három pont viszont valamelyest szépített az átlagon.

 

A londoniak azonban az elmúlt mérkőzéseket tekintve jó formában vannak, legalábbis ha a védelmet vesszük alapul, ugyanis az elmúlt három találkozójukon nem kapituláltak. Gólnélküli döntetlent játszottak a Sunderland és a Portsmouth ellen is, majd a 10. körben 2-0-ra verték a Wigant, ám így is közelebb vannak a kiesőzónához, mint az élbolyhoz.

 

Nem lehetett tehát gólfesztivált várni a két együttes összecsapásán. Az első félidő inkább a Stolverkosok szája íze szerint alakult. Előbb Steve Pienaar, majd Leon Osman került helyzetbe, ám Mark Schwarzer hárítani tudott.

 

A második félidő is hazai helyzettel indult, a kékmezeseknél a remekül játszó Arteta passza után Tim Cahill előtt volt meg a lehetőség a vezetőgól megszerzésére, ám fölé fejelte a labdát.

 

Az 56. percben jöhetett volna el a magyar válogatott csapatkapitányának az ideje, ám fejese a keresztlécen csattant, így elmaradt a Gera-gól és elmaradt a Fulham győzelem is, hiszen három perccel a vége előtt a csereként beálló Louis Saha Leon Osman jobboldali beadását fejelte a hálóba, megszerezve ezzel csapatának a három pontot.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu