Rooney kimondta: menni akar!

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 20. 19:04
Wayne Rooney közleményben tudatta, nem hajlandó meghosszabbítani 2012 nyáron lejáró szerződését a Manchester Unitednél, mivel nem találja elég ambiciózusnak a klub távlati terveit. A 24 éves csatár már a télen továbbállhat, a nyarat várhatóan pénzügyi okokból sem szeretné megvárni az MU.


 

Wayne Rooney sagája a végkifejlethez közeledik: a Manchester United csatára közleményében világossá tette, nem hosszabbítja meg a 2011-12-es szezon végén lejáró szerződését a klubnál.

A támadó döntését azzal indokolta, hogy véleménye szerint nem elég ambiciózusak az MU távlati tervei, illetve a játékoskeret megerősítésére vonatkozó elképzelések, amiről a David Gill ügyvezető igazgatóval való megbeszélése során győződött meg.

Bejelentésének mondanivalója annak ellenére meglehetősen világos, hogy a menedzser, Sir Alex Ferguson kedden már meglebegtette, Rooney a közeljövőben búcsút inthet az Old Traffordnak.

Az Elefántbébit nem is nevezték a szerda esti, Bursaspor elleni Bajnokok Ligája-keretbe, azzal az indokkal, hogy Paul Scholes becsúszása nyomán bokasérülést szenvedett edzésen.

Időközben több klubnál is megerősítették, szívesen látnák soraikban Rooneyt, a szóba jövő együttesek között szerepel a Manchester City, a Chelsea, a Real Madrid és a Barcelona.

Az MU-nál alighanem már a télen szabadulnának a csatártól, a télen ugyanis a Webster-szabály értelmében – mivel egy évvel később lejár a kontraktusa – ötmillió fontért kivásárolhatja magát. Mondani sem kell, ha menni akar, ez az összeg nem lehet akadály.

Nagy kérdés, az MU hogyan éli meg legfényesebb csillaga kihúnyását, hiszen a magánéleti válságba került támadót további játékosok követhetik a kivonulás jegyében, akik szintén elégedetlenek a több százmillió fontos adóssággal küzdő klub igazolási politikájával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Rooney: City, Chelsea, Real vagy Barca
SAJTÓKÖRKÉP. SZAVAZZ! Négy neves kérője van Wayne Rooney-nak, a Manchester United angol válogatott csatárának, aki a várakozások szerint még a szerdai napon közleményben jelenti be távozási szándékát. A városi rivális City, az...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu