Ronaldinho már a válogatottban sem kell

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 25. 23:25
A brazil válogatott szövetségi kapitánya, Dunga kihirdette keretét a soron következő világbajnoki selejtező mérkőzésekre. A szakember ezúttal nem hívta meg az AC Milan változatlanul formán kívüli, új klubcsapatában gyorsan a kispadra szoruló Ronaldinhót, meghívta viszont milánói klubtársát, az immár teljes értékű Kakát.


 


A szeptemberi vb-selejtezőkön Ronaldinhót közel egyéves szünetet követően még ott találtuk a brazil keretben, de érdemit nem tudott hozzátenni csapata teljesítményéhez. A Chile ellen idegenben 3-0-ra megnyert összecsapáson kezdőként 54 percnyi játéklehetőséget kapott, majd Bolívia ellen a 76. percben jött le a pályáról. Miután utóbbi csapat ellen Rio de Janeiróban játszott 0-0-s döntetlent a brazil válogatott, Dungát sok kritika érte: az ellenfél ugyanis a dél-amerikai csoport sereghajtója…

 

A szakember elgondolkodhatott a látottakon és a kritikákon és úgy döntött, hogy ezúttal eltekint Ronaldinho szolgálataitól.

 

„Amint százszázalékos állapotban lesz, újra számítok rá” – mondta a szövetségi kapitány Ronaldinhóról, aki azért már volt jobb formában, mint amilyenben mostanában, pontosabban az eltelt hónapokban játszik…

 

Új csapatában, az AC Milanban múltjára való tekintettel megkapta az azonnali lehetőséget Carlo Ancelottitól, de ezzel a megelőlegezett bizalommal nem tudott élni a brazil, aki gyorsan a kispadon találta magát.

 

A műtét, majd kisebb sérülés után ismét egyre erőteljesebb formában játszó Kaká viszont arról győzte meg a benne fantáziát látókat: már teljes értékű játékosként lehet rá számítani. Így döntött Dunga is, aki azonnal behívta a brazil keretbe a visszatérő irányítót.

 

Kétéves kihagyás után térhet vissza a dél-amerikai csapatba egy másik milánói játékos, igaz az Interazionale légiósa, Maicon. A támadó szellemű, gólerős jobbhátvéd azt követően kaphatott ismét meghívót, hogy riválisának, Daniel Alvesnek nem nagyon megy a „szamba” mostanában. A Sevillától a nyáron Barcelonába szerződő játékos eddig az elvárásoktól és képességeitől elmaradóan teljesít.

 

Nem találjuk a brazil keretben Diegót sem, a Werder Bremen középpályása kétsárgás eltiltása miatt hagyja ki ezt a válogatott kört. Ott lesz viszont Dunga csapatában Robinho, Alexandre Pato és Anderson is.

 

Brazília nyolc mérkőzésen szerzett tizenhárom pontjával a második helyen áll a dél-amerikai csoportban, négypontos hátrányban a listavezető Paraguay mögött. De megegyező pontszámmal Argentínával és Chilével, illetve Uruguay előtt is csak egy pont az előnyük Dungáéknak.

 

A brazilok október 12-én Venezuelában lépnek pályára, majd Rio de Janeiróban fogadják Kolumbiát.

A BRAZIL KERET:
Kapusok: Júlio Cesar (Internazionale), Doni (AS Roma).
Hátvédek: Maicón (Internazionale), Daniel Alves (FC Barcelona), Kléber (Santos), Lúcio (Bayern München), Alex (Chelsea), Juan (AS Roma), Thiago Silva (Fluminense), Juan Maldonado (Flamengo).
Középpályások: Elano (Manchester City), Gilberto Silva (Panathinaikosz), Josué (Wolfsburg), Anderson (Manchester United), Lucas Leiva (Liverpool), Júlio Baptista (AS Roma), Mancini (Internazionale), Kaká (AC Milan).
Csatárok: Luis Fabiano (Sévilla), Pato (AC Milan), Robinho (Manchester City), Jo (Manchester City).

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu