Robinho és Danny okozta a szenzációt

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 2. 21:24
Az átigazolási időszak utolsó napja minden várakozást felülmúlt, két igazi nagyágyú, Robinho és Dimitar Berbatov is klubot cserélt. A nyár két legdrágább transzferéről van szó, a június eleje óta a lista élén álló újdonsült Barcelona-játékos Dani Alves ezzel a harmadik helyre szorult. A legváratlanabb húzással az orosz bajnok Zenit szolgált, harminc millió eurót (mintegy 7,1 milliárd forint) költött a Dinamo Moszkva portugál támadó középpályására, Daniel Miguel Alves Gomesre.


A brazil csillag Robinho minden idők legdrágább átigazolása lett Angliában, negyvenkét millió euróért került az angol első osztályú Manchester City labdarúgóklubhoz.

 

Az arab Abu Dhabi United Group cégcsoport által birtokolt manchesteri alakulat a nyár legnagyvonalúbb ajánlatával ért célba a Real Madridnál, bár sokáig hétfőn arról szóltak a hírek, hogy Dimitar Berbatov lehet a legértékesebb portéka a játékospiacon.

 

A bolgárért végül a Manchester United nyerte a csatát, az angol bajnoki címvédő több, mint 37 millió eurót tett le az asztalra a Tottenhamnek. Ez is rekord lett volna, ha nem robban a Robinho-bomba, hiszen szeptember elsejét megelőzően a Rio Ferdinandért kiadott harminc millió font volt a csúcs a szigetországban.

 

Bár Dani Alves "csak" 32 millió eurójába került a katalánoknak, borítékolható, hogy stabil alapember lesz a Barcelonában, megszerzésével nem kockáztatott nagyot a gránátvörös-kék alakulat.

 

Az idei UEFA Kupa-győztes Zenit Szentpétervárnak az átigazolási piacon is volt egy nagy dobása, orosz rekordot jelentő 30 millió euróért vásárolta ki szerződéséből a portugál Danny Alvest a Dinamo Moszkvából. A Sporting korábbi középpályása máris elkezdte ledolgozni az árát, óriási érdemeket szerzett abban, hogy az orosz sztárcsapat augusztus végén elhódította az Európai Szuperkupát Monacóban a BL-győztes Manchester United ellenében.

 

Olaszországban Ronaldinho érkezése mellett Quaresma és Amauri klubváltása keltette a legnagyobb feltűnést, hármójuk vételára összesen mintegy 70 millió eurós pénzmozgást idézett elő.

 

Az orosz ligából egy másik moszkvai alakulat is képviselteti magát a listán, a brazil csatárreménység Joért 24 millió eurót kasszírozott a CSZKA Moszkva.

 

A Bundesliga és a Ligue 1 csapatai nem tudtak beszállni ebbe a versenyfutásba, Franciaországban Ederson (Lyon, 15 millió euró), Németországban Barzagli (Wolfsburg, 14 millió) szerződtetése járt a legkomolyabb anyagi áldozattal.

 

A NYÁR LEGDRÁGÁBB ÁTIGAZOLÁSAI
1. Robinho Real Madrid - Manchester City 42 millió euró
2. Dimitar Berbatov Tottenham Hotspur - Manchester United 37
3. Dani Alves Sevilla – Barcelona 32
4. Danny Dinamo Moszkva - Zenit Szentpétervár 30
5. Ricardo Quaresma Porto – Internazionale 24,6
6. Jo CSZKA Moszkva - Manchester City 24
7. Robbie Keane Tottenham Hotspur – Liverpool 24
8. Amauri US Palermo – Juventus 23
9. Javier Mascherano Corinthians – Liverpool 22,5
10. David Bentley Blackburn – Tottenham Hotspur 22
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu