Real: szégyenteljes döntetlen

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 24. 22:10
Meglepetésre képtelen volt a kapuba találni a Real Madrid a Sporting Gijón otthonában a spanyol bajnokság nyolcadik fordulójában. Manuel Pellegrini együttese egy jó iramú, ám annál unalmasabban meccsen csak egy pontot hozott el idegenből. Igaz, ezzel is az élre állt. Úgy tűnik, szükség lesz majd a még sérüléséből lábadozó Cristiano Ronaldóra...


LA LIGA, 8. FORDULÓ:
Sporting Gijón- Real Madrid 0-0
El Molinón, Gijón. Vezette: Teixeira Vitienes.
Sporting: Pablo - Lora, Botía, Gregory, Canella - Míchel, Rivera - Morán, (Hernandez 81.) Cuevas (Carmelo 75.), Castro - Barral (Bilic 63.). Vezetőedző: Manuel Preciado.
Cserék: Cuellar (kapus), Bilic, Pedro, Andreu, Carmelo, Mateo, Ángel, Hernandez. 
Real Madrid: Casillas - Ramos, Pepe, Garay (Albiol 64.), Marcelo - Alonso (van der Vaart 77.), Diarra - Granero, Kaká, Drenthe (Guti 58.) - Raúl. Vezetőedző: Manuel Pellegrini.
Cserék: Dudek (kapus), Acuna, Arbeola, van der Vaart, Guti, Gago, Albiol.
Sárga lap: Botía (50.), Rivera (84.), ill. Raúl (40.), Drenthe (56.), Diarra (84.)
A játéknap további mérkőzésein:
Atlético Madrid- Mallorca 1-1 (0-0)
Gólszerző: Forlán (51.), ill. Valero (90.)
Kiállítva: Josemi (27.), Ramis (50.) - mindketten Mallorca
Sevilla-Espanyol 0-0
Kiállítva: Pareja (60.) - Espanyol
Vasárnap: 
Real Valladolid-Deportivo La Coruna 17:00
Getafe-Athletic Bilbao 17:00
Racing Santander-Osasuna 17:00
Tenerife-Xerez 17:00
Villarreal-Málaga 17:00
Almería-Valencia 19:00
Barcelona-Real Zaragoza 21:00

 

ÉRTÉKELÉS:
Egy sérülésektől tizedelt Real látogatott Gijónba, ám sok edző örülne, ha ilyen lenne tartalékosan a csapata... Nos, a madridiaktól azonban nem elég a sima siker, szépen is kéne játszani a szurkolók és a vezetők óhaja szerint. Hát igen, nagy felelősség, ha az ember csapatában milliárdos értékű játékosok vannak...
Ronaldo ugyan nem, de Kaká és Raúl ott voltak a kezdőben. Egy, az az egy gólt sem sikerült bepasszíroznia a velük és még számos válogatott futballistával felálló vendégeknek a gijóni hálóba. Meddő mezőnyfölényük sehogy sem akart beérni. 
Jó iram, de eseménytelen percek jellemezték a mérkőzést, amelyre a legkevésbé sem lehet büszke a királyi gárda.  Így viszont lépéselőnyt adtak a Barcelonának. 

ONLINE TUDÓSÍTÁS:

2. FÉLIDŐ:

94. perc: Még egy beívelt hazai helyzet, ám a vége 0-0, így a Barca vasárnap lépéselőnybe kerülhet, ha nyer. 

93. perc: Van der Vaart fejelhetett talán utolsó lehetőségként... Ám mellé ment a holland bólintása, így nagyon úgy néz ki, nem tud nyerni a Real Gijónban.

90. perc: Három perc hosszabbítás következik. 

85. perc: Diarra és Rivera kapott sárgát egy lökdösődést követően.

83. perc: Casillas javította ki Albiol hibáját. 

81. perc: Hernandez állt be Morán helyére a hazaiaknál. 

78. perc: Góóól, lenne... Állítólag leshelyzet miatt nem adta meg a játékvezető Raúl gólját. Már közben szólt a bíró sípja, más kérdés, hogy nem volt les...

77. perc: Van der Vaart állt be Xabi Alonso helyére. Hátha...

75. perc: Carmelo be, Cuevas le. 

Sürgeti az idő a madridiakat. Egyelőre nem jönnek be a passzok és kevés a lehetőség. Valami miatt nem stimmel a csapatjáték a vendégeknél. A Sporting kitartóan tartja a döntetlent. 

65. perc: Pablo bizonyított megint! Kaká fantasztikusan jól lőtt el egy szabadrúgást, amelybe még belepiszkált a portás. 

64. perc: A sérült Garay helyett Raúl Albiol a madridiaknál. 

63. perc: Bilic be, Barral le. 

58. perc: Guti be, Drenthe le.

56. perc: Drenthe sárgult be Cuevas felrúgása után. 

53. perc: Granerooo... Talán az eddigi legnagyobb lehetőség maradt ki a középpályás által. A spanyol játékos Kaká jobb oldalról beadott labdáját kapásból rúgta a hazai háló felé, de Pablo bravúrral hárított.

51. perc: Granero csavarta szabadrúgásból a kapu fölé a labdát. 

50. perc: Botía kapott sárgát miután felrúgta Marcelót. 

46. perc: Kakát találták meg a védők között, de a brazil zseni hosszan vette át a labdát. 

46. perc: Raúl útjára indította a labdát a második félidőben is. 

1. FÉLIDŐ:

45. perc: Vége az első játékrésznek. 

42. perc: Cuevas lőtt, Casillas nyújtózkodott. Bravúros védés volt az Európa-bajnok portástól.

40. perc: Raúl került helyzetbe, ám kezezett és lövése egyébként is mellé pattogott. A vendégek csapatkapitánya egy sárgával gazdagodott. 

33. perc: Drenthe hibázott óriásit, Michel indulhatott volna a balszélen a kapu felé, ám a holland visszahúzta. A játékvezető sípja néma maradt. 

31. perc: Közel volt a madridi vezetés!!! A hazaiak ötösénél alakult ki kavarodás, senki se fért a labdához, senki se tudta kihozni. Egyszer csak a földön fetrengő Raúl kibújt a védők közül és estében belepöckölt a lasztiba, ami alig néhány centivel gurult el a kapu előtt. 

30. perc: Drenthe indult volna meg egy kontratámadás közepén a balszélen, hátulról azonban feldöntötték. Jöhet a Real.

21. perc: Újra csak Kaká! A brazil játékmester ügyesen cselezte be magát az ötösig, ám lövését kibekkelték, a két újabb kipattanót ugyan még rátűzték a blancók, de a védőfalról ezek is lejöttek...

18. perc: Az első Real-lövés: Kaká próbálkozott 18 méterről, de Pablo szépen vetődve hárított. 

14. perc: Újabb Casillas-betli. Egy baloldali beadást követően belekapott a labdába, ám kiejtette, de végül megúszta az esetet a Madrid - mentettek a védők. 

11. perc: Pepe mentett fejjel egy ívelést követően. 

8. perc: Barral Cuevas beadását követően lőtt kapásból az égbe, szépen kidolgozott akció volt a hazaiaktól.

„Ismerkednek" a csapatok, nem alakultak ki igazán gólveszélyes akciók. Megleheősen bátran kezdtek a hazaiak, igyekeznek sokat birtokolni a labdát. 

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. Kakával a pályán, ámde továbbra is Cristiano Ronaldó nélkül a madridiak. 

Az elmúlt évtizedek során hozzászokhattunk, hogy a legnagyobb, legerősebb csapatok szakvezetőit sohasem hagyják békén a médiumok. Itt egy korholó cikk a Sunon, ott egy másik a Marcán... A Real Madrid sem úszta meg ezt a fajta támadást, hiszen szerdán hazai pályán hasalt el a hullámzó formát mutató AC Milan ellen (2-3). A királyi gárda mestere, Manuel Pellegrini szerint azonban ez természetes.

„Normális, hogy a csapat mindenkori edzőjét kritizálják. Öt éve dolgozom Spanyolországban, látom mi folyt az elmúlt esztendőkben. Nem várok más bánásmódot én sem" - nyilatkozta egy sajtókonferencián a vezetőedző. 

Sőt, a korábban a Villarrealt dirigáló Pellegrini kifejezetten élvezi az életet a fővárosban. „Nagyon jól érzem magam itt. Érzem a játékosok támogatását és jó érzés a világ egyik legjobb csapatát irányítani. Akármi is történjen az együttessel, mindenért én vagyok a felelős."

Este Gijónba látogat a Madrid. Szalai Ádám nélkül. Nem lesz egyszerű dolga Raúléknak a jó formában lévő Sporting otthonában, ahol a blancók bebizonyíthatják, hogy össze tudják kapni magukat a BL-bukta után. 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu