Raúl: 46 éve nem nyertünk Torinóban

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 21. 13:28
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében a harmadik forduló slágerpárosítása egyértelműen a H csoport rangadója, a Juventus-Real Madrid összecsapás. A találkozó előtt a madridiak kapitánya, Raúl a spanyolok rossz statisztikájáról és Alessandro del Pieróval közös pályafutásáról is szót ejtett.


„Del Piero a világ egyik legjobb labdarúgója – méltatta riválisát Raúl –, a mi pályafutásunk mindig is párhuzamosan futott, gyakran adtunk okot győzelmeinkkel, sikereinkkel és góljainkkal erre az összehasonlításra. Számomra is tiszteletet parancsoló, kiváló képességei mellett, a futball iránti alázata, de mindenek előtt az, hogy olyan sok éve már, hogy kitart klubja, a Juventus mellett.”

 

A Real Madrid a BATE Boriszov elleni 2-0-s sikerrel kezdett a BL-főtáblán, majd bravúros, 2-1-es győzelmet aratott Szentpéterváron a Zenit ellen. Raúl azonban emlékeztet arra: egy olyan párharc, amelyben két nagycsapat lép pályára egymás ellen, az mindig különleges.

 

A Juventus már nem százszázalékos a BL-ben: Torinóban nyertek a Zenit ellen (1-0), de idegenben nem bírtak a Boriszovval (2-2).

 

A Real a hétvégén rangadót nyert a bajnokságban, a városi rivális Atléticót 2-1-re verték, miközben a Juventus Nápolyban szenvedett 2-1-es vereséget. Raúlt azonban nem téveszti meg a gyenge bajnoki főpróba…

 

„A Juventus nem szerepel túl jól a bajnokságban – mondta a madridi kapitány –, de egy nagycsapat attól lesz klasszis, márpedig a torinóiak vitathatatlanul azok, hogy egy ilyen fontos BL-rangadóra mindig képesek összekapni magukat és a legjobbjukat adják. Ha győznénk, már a nyolcaddöntőben érezhetjük magunkat, de nem szabad elfelednünk, hogy a Real Madrid 46 éve nyert utoljára Torinóban a Juventus ellen.”

 

Való igaz, 1962. február 14-én a Real Madrid egygólos (1:0) győzelmet aratott Torinóban, de mivel a visszavágón hazai pályán hasonló arányban kikaptak, csak a harmadik mérkőzésen elért 3:1-es sikerrel tudtak továbblépni a BEK negyeddöntőjéből.

 

Következő randevújukra igen sokat, 24 évet kellett várni, akkor a Real Madrid a hazai 1-0-s győzelem után 1-0-ra kikapott Torinóban, de a hosszabbítás után a spanyolok örülhettek (3-1) a BEK nyolcaddöntőjében.

 

Ezt követően azonban már csak Juventus-sikerek következtek: 1996-ban 2-0-ra, 2003-ban 3-1-re, 2005-ben megint 2-0-ra győztek a torinóiak az akkor még „galaktikus” jelzővel illetett madridiak ellen. Csoportkörben viszont még nem találkozott egymással a két csapat, kizárólag az egyenes kieséses rendszerben.

 

Bernd Schuster kezdőcsapatában spanyol lapértesülések szerint Casillas kezd a kapuban, a védelemben csupa jól fejelő, rutinos harcost találunk, Sergio Ramos, Pepe, Cannnavaro és Heinze személyében.

 

A középpályán Gago és De le Red feladata lesz, lehet a védekezés, míg a Higuaín, Van der Vaart, Robben triónak kell segíteni és helyzetbe hozni a mindenkor és minden helyzetből gólveszélyes Van Nistelrooyt. Kérdéses még jelen pillanatban Robben szerepeltetése, a sérülésből felépült holland szélső játékét nem biztos, hogy a kezdőben kockáztatja meg a német szakember.

 

Érdekesség, hogy a csapat kapitánya, Raúl a kispadon kezdhet, míg elsőszámú helyettese, Guti sérülés miatt nem is kapott helyet az utazó, illetve a találkozóra nevezett keretben. A középpályáson kívül Diarra hiányzik még az alapemberek közül. Dudek, Metzelder, Marcelo, Drenthe, Javi García és Sneijder csereként állhat rendelkezésre.

 

A Juventus kapuját Manninger őrizheti, előtte Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Ceglie alkothatja a közvetlen védőfalat. A középpályáról Camoranesi és Sissoko segítheti elsősorban a munkájukat, míg előtti Giovinco, Del Piero és Nedved feladata lesz a gólveszély kialakítása, Iaquintáé pedig a befejezés.

 

A csoport másik mérkőzésén a két vereséggel álló Zenit az egypontos Boriszovot fogadja, a találkozó tétje a csoport harmadik, UEFA-kupás folytatást érő helye.

BL, H CSOPORT, 3. FORDULÓ:
JUVENTUS (OLASZ) – REAL MADRID (SPANYOL) 20:45
Torinó, Stadio Delle Alpi, játékvezető: Wolfgang Stark (Németország)
ZENIT (OROSZ) – BATE BORISZOV (FEHÉROROSZ) 18:30
Szentpétervár, játékvezető: Pedro Proenca (Portugália)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu