Nyugdíjasként is focizhat Beckham

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 29. 16:59
Bár sokan leírták, amikor 2007-ben az Egyesült Államokba igazolt, ám új csapatának erőnléti trénere szerint David Beckham még további hat évig futkározhat a gyepen jelenlegi edzettségi állapota alapján. A január elsejétől három hónapig az AC Milant erősítő angol válogatott labdarúgó májusban tölti majd be 34. életévét.


Január 11-én lesz két esztendeje, hogy a Real Madridtól az amerikai Los Angeles Galaxyhoz igazolt a világ egyik legnépszerűbb futballistája, David Beckham. Akkortájt a szakma általánosan leírta a 107-szeres angol válogatott középpályást, hiszen senki sem gondolta, hogy valaha is visszatér az öreg kontinensre és egyben a válogatottba.

 

Valószínűleg ő maga sem sejtette, hogy még egyszer egy európai élcsapat számít majd rá meghatározó emberként. Mégis így történt, hiszen az AC Milan együttese három hónapra Olaszországba csábította a manchesteri nevelésű szélsőt. Nem kellett sokat kéretni a klasszist, hiszen az amerikai bajnokságban (MLS) holtidény van, viszont Beckham továbbra is tagja akar maradni a Fabio Capelli vezette nemzeti csapatnak.

 

Jean-Pierre Meerseeman, a piros-feketék erőnléti edzője szerint innentől nem is lesz megállás a játékos számára. A milánói szakember szerint a szigetországi középpályás akár további hat évig is képes lehet a magasszintű játékra.

 

„A szív- és érrendszere teljes mértékben rendben van, az erőnléte szinte tökéletes. Mindössze arra van szüksége, hogy valamelyest meg kell változtatni az edzésprogramját” – mondta Meerseeman.

 

A lombard klub edzőinek egyébként is meglehetősen nagy tapasztalatuk van a korosabb, rutinosabb játékosok tekintetében. Elég ha a közelmúlt és a jelen klasszisaira gondolunk. Alessandro Costacurta 41 évesen még aktívan játszott 2007-ben, Paolo Maldini 40 évesen jelenleg is gyűri az ipart, nem is beszélve a három harminc feletti hálóőrről, Didáról, Zejlko Kalacról és Christian Abbiatiról.

 

„Folyamatosan újabb és újabb teszteknek vetjük alá a játékosainkat, méghozzá rengeteg különféle szempont alapján” – mondta a szakember.

 

David Beckham hat év múlva, 2015-ben éppen negyven éves lesz, így inkább az örök optimista szólhatott Meerseemanból.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu