Norvég próbajátékosok a Haladásban

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 12. 19:34
A Szombathelyi Haladás legújabbkori történelmében - ezt Bíró Péter 2004-es távozásához kötik Vasban - egyetlen egy külföldi játékos játszott. Az NB I-be 2008-ban visszakerült zöld-fehéreknél a portugál-brazil Maikel kap kisebb-nagyobb szerepet nyár óta: kisebbeket a bajnokságban, nagyobbakat a Liga Kupában. Most két újabb külföldi is szerencsét próbál Csertői Aurél csapatában.


Norvégiába eddig küldeni szokott a magyar futball játékosokat, gondoljunk csak Szekeres Tamásra, Tóth Mihályra vagy Kovács Péterre. Azonban a 2009-es esztendő importtal is kecsegtethet: a Fredrikstad két tehetsége a Haladás csapatának ajtaján kopogtat.
Faton Hoti és Balal Arezou sem tiszta viking ősökkel rendelkezik: előbbi koszovói albán, míg utóbbi marokkói felmenőkkel bír. Az MLSZ jelenlegi technikai vezetője, Szekeres Tamás közreműködésével kerültek a játékosok Szombathelyre: hétfőtől egy héten keresztül bizonyíthatják, hogy helyük van a Soproni Liga negyedik helyezettjénél.
A négy éve Dobány Lajos által vezetett klubnál 2008 nyaráig nem alkalmaztak külföldi spílert. Az ex-gólkirály elveivel azonosultak a vezetőségbe újonnan belépők: Illés Béla társ-ügyvezető és Tóth Miklós menedzser-igazgató is, valamint legkeményebben Csertői Aurél, aki valóban azt vallja: "csak és kizárólag akkor szerződtetjük a játékosokat, ha igazolják, hogy jobbak, mint a magyar focisták".
Faton Hoti a középpályán vethető be, 1989. szeptember 19-én született. Balal Arezou nemrég ünnepelte a 20. születésnapját (1988. 12. 28.), a támadósorban érzi magát otthon. Hétfőn már részt vettek az első két edzésen: a körülmények illettek a norvég közegbe, hiszen -5 fokot mérték Szombathelyen.
Délelőtt több kilométert futottak a zöldövezetben lévő Parkerdőben, majd délután az Illés Béla Football Akadémia műfüves pályáján edzettek - ekkor már a labda is szerephez jutott. A játékosok a héten végig tréningeznek a zöld-fehéreknél és szombaton a Hévíz elleni első edzőmérkőzésen is bizonyíthatják: nem véletlen, hogy a sok-sok menedzseri DVD-felvétel közül az övéké ragadt meg a Haladás szakmai stábjának kezében.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu