Nincs kegyelem, nem igazolhat a Barca

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2014. augusztus 20. 12:14
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elutasította a Barcelona fellebbezését, így életbe lép az az áprilisi büntetés, amely egy évre kizárta a klubot a hazai és nemzetközi átigazolásokból, miután az egyesület megsértette a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat. A CAS-hoz fordul emiatt a katalán szuperklub.


A mostani döntés nyomán a Barcelona a januári és a jövő nyári átigazolási időszakban eladhat játékosokat, de vásárolnia nem szabad. A fellebbezés halasztó hatályú volt, ez tette lehetővé például azt, hogy az FC Barcelona ezen a nyáron megszerezze az uruguayi Luis Suárezt az FC Liverpooltól.

A FIFA áprilisban azt közölte, hogy a tavaly lefolytatott vizsgálat megállapította: a katalán klub a 2009 és 2013 közötti időszakban több 18 év alatti játékos megszerzésekor is vétett az előírások ellen.

Az egyesület 450 ezer svájci frankos bírságot is kapott, és a FIFA a spanyol szövetséget is megbüntette 500 ezer svájci frankra. Utóbbi szervezet is fellebbezett, de ezt is elutasították. A szerdai ítélethirdetés után az FC Barcelona közölte: nem fogadja el a döntést és a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu