Neymart hősként ünnepelték Barcelonában

Szerző: SHLétrehozva: 2013. június 3. 20:23
Neymar mozgalmas napon van túl: Rio de Janeiróból Barcelonába repült, fotózkodott, átesett az orvosi vizsgálaton, sajtótájékoztatót tartott – a Nou Campban több mint 50 ezren ünnepelték. Csak egyvalami maradt titokban, mégpedig az, hogy melyik számot kapja új klubjában.


 

Neymar vasárnap este még a brazil válogatottal Anglia ellen futballozott Rio de Janeiróban az új Maracana megnyitóján, utána azonban repülőre szállt, és hétfő koradélután még is érkezett Barcelonába, hogy letudjon néhány formalitást új klubjánál.

A reptérről azonnal a Nou Campba vitték, ahol készítettek néhány fényképet róla a Barcelona címerével a háttérben, majd az orvosi szobába kísérték, és átesett az ilyenkor szokásos orvosi ellenőrzéseken.

Ezt követően aláírta azt a szerződést, amelynek kitételeiről korábban már megegyezett a blaugranák képviselőivel. Hogy mik ezek, arról az esti sajtótájékoztatón kaptunk felvilágosítást:

„Összesen 57 millió euróba került Neymar, a kivásárlási ára pedig 190 millió. A megállapodás tárgyát képezi két barátságos mérkőzés a Santosszal – az egyiket Brazíliában, a másikat itt, a Nou Campban hozzuk tető alá. Utóbbit várhatóan a Gamper-kupa keretében” – fogalmazott Josep María Bartomeu, a katalánok alelnöke.

Andoni Zubizarreta, az FCB sportigazgatója elmondta, 2011 óta figyelik az ifjoncot, aki a brazilok 20 év alatti válogatottjában keltette fel a figyelmüket Peruban. Ezt követően átvette a szót a nap főhőse, aki elárulta, miért nem a Real Madridot választotta.

„Mindkettő nagy klub, és boldog vagyok, hogy őket is érdekeltem, de a szívemre hallgattam. Ezért vagyok most itt, Barcelonában.”

A 21 éves támadó leszögezte, nem a pénz miatt választotta a katalánokat. Elmondta, családja valamennyi tagjának véleményét kikérte az ügyben, de a végső szót ő mondta ki.

Neymar a vezetőedzővel, Tito Vilanovával mindössze egyszer beszélgetett, akkor is csak telefonon, azt viszont már alig várja, hogy a világ legjobbjaival szerepeljen egy csapatban. Főleg egy bizonyos játékossal.

„Nem foglalkozom sem az Aranylabdával, sem azzal, hogy a világ legjobb futballistája legyek, ő ugyanis itt játszik, és Lionel Messinek hívják. Vele, Xavival és Iniestával egy csapatban szerepelni hatalmas megtiszteltetés. Abban, hogy végül ide szerződtem, (Dani) Alvesnek is van szerepe, mindig csupa jót mesélt nekem a Barcelonáról.”

Az ördöngösen cselező csatár hangsúlyozta, rengeteg örömet akar szerezni a katalán publikumnak, amely kis híján megríkatta, amikor először kilépett a játékoskijárón. 56 500-an látogattak ki a Nou Campba hétköznap délután csak azért, hogy láthassák néhányat dekázni az új szerzeményt.

Neymar a Santosban a 11-es számú mezt viselte, az azonban foglalt a gránátvörös-kékeknél. Neki viszont teljesen mindegy, melyiket kapja, nem tulajdonít ennek különösebb jelentőséget.

Egy biztos: a hátán „NEYMAR JR” szerepel majd.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu