Nem mindenkit lepett meg Kisteleki

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 22. 16:48
Elődöm az utódom? Még ki sem hűlt a távozó MLSZ elnök alatt a szék már lehet azon gondolkodni, ki követheti őt. Kisteleki István lemondását tőlünk tudta meg a szakmai ügyekért felelős alelnöke, Dunai Antal. A korábbi elnököt, dr. Bozóky Imrét nem lepte meg a hír, már látta az MLSZ körül csapkodó villámokat. A Kistelekivel előbb szakállamtitkárként, majd MLSZ főtitkárként együtt dolgozó Elbert Gábor szerint nagyon sok ellenséget gyűjtött egykori főnöke.


„Nem tudom, hogy mi a pontos oka, de nem lepett meg" - kezdte dr. Bozóky Imre. "Várható volt, hogy történik valami. Az elmúlt hetekben, hónapokban csapkodtak a villámok az MLSZ körül. Támogatottság, hadsereg nélkül nem lehet eredményt elérni. Márpedig feladat van bőven, több mint eddig.

Nem szakadtam el a labdarúgástól, csak nem kerestem a nyilvánosságot, nem szerepeltem a médiában. Rendszeresen jártam meccsekre, tartottam a kapcsolatot korábbi munkatársaimmal és Kecskeméten igyekeztem segíteni a labdarúgás ügyét, fejlődését.

Nem zárnám ki kategorikusan, hogy vállalnék-e újra szerepet az MLSZ-ben, de erről korai még beszélni”-

Az MLSZ szakmai alelnöke, Dunai Antal tőlünk tudta meg a hírt:

"Most hallom először a hírt és nagyon meglep. Tegnap még együtt voltunk a zürichi FIFA-gálán, ma reggel érkeztünk vissza. Nem volt benne a levegőben, nem gondoltam volna, hogy így dönt. Nekem nem tisztem őt sem dicsérni, sem kritizálni. Azt viszont tudom, nagyon sok mindent tett a magyar futball érdekében. Gondoljunk csak az OLLÉ-programra vagy a telki komplexumra. Összességében pozitívan értékelem a munkáját.

Sajnálatos ez a dolog, és nem tudom, hogy miért éppen most döntött így. Mi lesz Erwin Koeman sorsa? Ez egy jó kérdés. Ki tudja, hogy mi lesz, ha jön majd egy új elnök? Lehet, hogy ő a saját elképzelései szerint alakítja majd a válogatott stábját"- értékelt Dunai.

„Meglepett a hír, nem gondoltam erre. Az lett volna a normális, ha végig viszi a munkát. Az látható volt, sokan sokféleképpen támadják. Nagyon sok ellenséget gyűjtött a sportágon belül. Megy a saját útján, de az út sok embernek nem tetszett, a tartalommal és a stílussal sem tudtak azonosulni. Nem tudom a döntése igazi motivációját, nem hiszem, hogy még egyszer megtörténhetett volna az, ami 1999-ben Kovács Attilával, az akkori elnökkel.

Ahogy ő csinálta, úgy valóban teljes embert kíván a feladat. Európában van példa arra, hogy az elnök gyakorlatilag főállásban, pénzért elnök, de Magyarországon nem szeretik, ha egy sportág választott vezetője pénzért dolgozik. Van másik út is, erős apparátussal és főtitkárral működőképes a klasszikus munkamegosztás.

Korábban mondták többen, hogy legyek elnök, de nekem nem fordult meg a fejemben. Ha van konkrét felkérés, akkor érdemes ezzel a kérdéssel foglalkozni. Az biztos, hogy imádtam a munkám, amikor főtitkárként dolgoztam az MLSZ-ben”- mondta Elbert Gábor.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu