Nem költözik új arénába a Chelsea

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 9. 21:13
Ismét kifejezte maradási szándékát a Chelsea 105 éves otthonában, a Stamford Bridge-en, miután az együttest négy év után újra hírbe hozták egy nyugat-londoni telekkel, mint egy új 60 ezres aréna lehetséges építkezési helyszíne. A Kékeknek más tervük van, hogy csökkentsék bevételi hátrányukat a lényegesen nagyobb stadiont birtokló Manchester Uniteddel és Arsenallal szemben.


A találgatások azok után indultak meg, hogy rövidesen ledózerolják a 18 ezer ember befogadására alkalmas Earl Court kiállítási központot, így hatalmas üres terület nyílik meg a brit fővárosban.

A The Mirror úgy tudja, a Kékek javaslatokat kaptak a mostani 42 ezres stadion nyugdíjazására és a város nyugati felébe költözésre, ám szándékuk a régi: „Mindig megtekintjük az ajánlatokat, de jelenleg nem szeretnénk egy új otthont" – szögezte le a klub sajtószóvivője.

Úgy tudni, egy 8 ezer lakásnak otthont adó negyedet terveznek a telekre építeni, ám a tulajdonjogot birtokló Capital and Counties egy utolsó próbát tett az angol címvédőnél, hátha sikerül megegyezni, igaz, a vállalat cáfolta a megkeresést.

A lap szerint a Chelsea jelenleg a költözés helyett inkább azon szorgoskodik, hogy névadó szponzort találjon a Stamford Bridge-nek és így legalább ellensúlyozza a hétről hétre 20-25 ezerrel több nézőt fogadó Old Trafforddal és Emiratesszel szembeni bevételi hátrányát.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu