"Nem foghatja meg a Barcát ez a kudarc"

Szerző: SHLétrehozva: 2014. április 10. 17:16
Nem tartozik a BL négy legjobbja közé a Barcelona, amire hét éve nem adódott példa az európai klubfociban. A katalánokat még csak nem is egy igazi favorit, hanem az idén messze várakozáson felül teljesítő spanyol rivális, az Atlético ejtette ki szerda este 2-1-es összesítéssel. A Barca edzője fájdalmas, de nem drámai kiesésről beszélt, valamint arról, gondolni sem szabad arra, hogy ez visszavetheti a csapatot a szezon hajrája előtt. Messi keveset futott, Iniestát meglepte, hogy lecserélték. Villa elégtételt érezhet a másik oldalon. A katalán szurkolók megtapsolták az Atléticót, amely 40 éve nem látott magaslatokba jutott a nemzetközi porondon.


Így értékelte a BL-kiesést a Barcelona múlt nyáron kinevezett, argentin mestere:

"Azt gondolom, a csapat megtette a magáét. Szóba sem jöhetett, hogy stílust váltsunk a mérkőzésre, a Barca saját játékfelfogásának köszönheti erejét, és most is erre építve akartunk nyerni. Tény, hogy az első húsz percben jelentős különbség mutatkozott a két együttes között, az Atlético elképzelései szerint kezdődött a meccs, sorra adódtak előttük a helyzetek, hosszú labdákkal operáltak, és rendre begyűjtötték a kipattanó, levágódó labdákat. Nem az volt a baj, hogy nem tudtuk felvenni a ritmust, egyszerűen nem tudtunk öt passzt megcsinálni egymás után. Nekünk is voltak helyzeteink, már az elején is, ha egy bemegy, akkor egészen más meccsről beszélünk."

Martino hozzátette, nem érzi úgy, hogy szégyent vallott volna csapata, egyszerűen alulmaradt egy rendkívül kiélezett csatában.

"Nagy reményeket fűztünk ehhez a sorozathoz, természetes, hogy most mindenki lógatja az orrát. Átbeszéljük a dolgokat, túltesszük magunkat rajta, és mennünk kell tovább. Most már nem nyerhetünk három fronton, de nem hinném, hogy ez visszavetné a csapatot a másik két trófeáért történő küzdelemben. Folytatjuk a harcot, a hétvégén életbevágóan fontos mérkőzés jön a Granada ellen, aztán pedig a kupadöntő a Real Madriddal szemben."

A Marca Lionel Messi futómennyiségére hívta fel a figyelmet a mérkőzés után, a négyszeres aranylabdás 6,8 kilométert teljesített a 90 perc alatt, ami nem sokkal több, mint a fele Koke produktumának, és csak 1,5 kilométerrel több, mint José Manuel Pintóé, a Barca kapusáé volt a mérkőzésen. A madridi lap hozzáteszi, Messi minden öt átadásából kettő sikertelennek bizonyult a Calderón gyepén. Az argentin egyébként 360 perc alatt egyszer sem tudott gólt lőni az idényben Thibaut Courtois-nak, a Matracosok kapusának, pedig egy alkalommal még büntetőből is próbálkozhatott.

Andrés Iniesta 500. alkalommal öltötte fel magára a Barca-mezt szerda este, de erre bizonyosan nem szívesen emlékszik majd vissza. Már csak azért sem, mert edzője a hajrá kezdetén lecserélte. "Meglepett a döntés, de természetesen tiszteletben tartom azt. Az Atlético nagyon erősen kezdett, kihozta magából azt, amit tud, nem tehetünk mást, minthogy gratulálunk nekik" - nyilatkozta a spanyol játékmester. Nem csak ő, hanem az egész Barca-tábor megtette ezt a szép gesztust a Vicente Calderónban, a vendég nézők ugyanis megtapsolták a madridi játékosokat a lefújás után.

David Villát sokan lesajnálták, amikor a Barca szerelését az Atléticóéra cserélte a múlt nyáron. Akkor még visszalépésnek tűnhetett ez az átigazolás. Az idő azonban őt igazolhatja, bő egy hónappal a bajnokság zárása előtt az élen áll a csapatával Spanyolországban, és elődöntőig jutott a fővárosiakkal a BL-ben.“Életem egyik legszebb győzelme. Tudtuk, hogy bátran, gólratörően kell kezdenünk, a Barca ellen nem lehet arra építeni, hogy valahogy úgyis kihúzzuk majd a 90 percet. Egy kis szerencsével akár már az elején eldönthettünk volna mindent, de így is sikerült, mindenki küzdött a másikért, és ennek továbbjutás lett a vége."

EMLÉKEZTETŐ - BAJNOKOK LIGÁJA-NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
ATLÉTICO MADRID-BARCELONA 1-0 (1-0)
Madrid, Vicente Calderón Stadion, vezette: Howard Webb (angol).

ATLETI: Courtois - Juanfran, Godín, Miranda, Filipe Luís - Tiago, Gabi, Koke - Raúl García, Villa (C. Rodríguez, 79.). Adrián (Diego, 62.). Vezetőedző: Diego Simeone.
Cserepad: Aranzubia, Alderweireld, Insúa, M. Suárez, C. Rodríguez, Sosa, Diego Ribas.

BARCA: Pinto - Alves, Bartra, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Iniesta (Pedro, 72.) - Messi, Fabregas (Sánchez, 61.), Neymar. Vezetőedző: Gerardo Martino.
Cserepad: Oier, Montoya, Song, Adriano, Sánchez, Pedro, Sergi Roberto.

G.: Koke (5.)

Sárga lap: Koke (91.), ill. Busquets (18.). Mascherano (92.), Alves (94.)

Tj.: az Atlético 2-1-gyel.

VIDEÓN A GÓL, ÉS A LEFÚJÁS UTÁNI PILLANATOK:


Atletico Madrid 1 Barcelona 0 (Relato Mariano... by FutbolPasionMundial3

TAPSOLNAK A VÉGÉN A BARCA-SZURKOLÓK:

KOKE: "ILYEN TÁBOR ELŐTT NEM LEHET VESZÍTENI" - A MECCS ELŐTTI PILLANATOK:

$

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu