Négy szélsőhátvéddel kezdhet a Barca

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 1. 23:29
Kísérleti hátvédsorral kénytelen pályára küldeni tanítványait Pep Guardiola vezetőedző vasárnap este a Barcelona-Levante bajnokin. A várakozások szerint Abidal és Bartra alkotja majd a katalán sztárcsapat belső védelmét.


Egész Európa csodájára jár a Barca formájának és tízmeccses győzelmi sorozatának, de itt a bizonyíték arra, hogy a Nou Campban sincs kolbászból a kerítés: Puyol, Piqué, Afellay és Messi sem szerepelhet az év első bajnokiján.

Messi a klub engedélyével kapott a szokásosnál néhány nappal hosszabb karácsonyi pihenőt, hétfőn kell visszatérnie Argentínából. Afellay játékengedélye is csak hétfőn érkezik meg a ligától. A legkomolyabb fejtörést a két középhátvéd kiesése okozza. Puyol a Katalónia-Honduras barátságos meccsen húzódott meg (egy hét múlva már játszhat), Piqué eltiltott. Gabi Milito ugyan felépült, de még közel sincs topformában.

A szombati edzésen Marc Bartra, Thiago és Víctor Vázquez is a felnőttekkel edzett, minden jel arra utal, hogy Bartra a BL és a kupa után a bajnokságban is pályára léphet idén. Az európai porondon 56 perc, a Copa del Rey sorozatában 180 perc jutott neki eddig.

A Barca B ifjú hátvédje Abidallal alkothat majd egy párt, azaz minden valószínűség két balbekk és két jobb-bekk jelenti majd a védelmet az amúgy nem éppen világverő formában lévő (utolsó 12 meccsből 8 vereség), valamint Caicedót és Javi Ventát nélkülöző Levante ellen.

Bartra eddig összesen félórát játszott bajnokin, tavaly februárban, az Atlético elleni 2-1-es vereség alkalmával mutatkozott be az élvonalban.

LA LIGA, 17. FORDULÓ
BARCELONA-LEVANTE 18:00
Barcelona, Nou Camp, vezeti: Miguel Ángel Pérez Lasa.
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

BARCELONA: Valdés - Alves, Bartra, Abidal, Maxwell - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Villa, Krkic. Vezetőedző: Josep Guardiola.

LEVANTE: M. Reina - Cerra, Ballesteros, Nano, Del Horno - Xavi Torres, Sergio, Xisco Nadal, Rubén - Juanlu, Stuani. Vezetőedző: Luis García Plaza.
LA LIGA, A 17. FORDULÓ MŰSORA
Vasárnap
Bilbao-Deportivo 16:00
Barcelona-Levante 18:00, SH-ÉLŐ
Gijón-Málaga 18:00
Sevilla-Osasuna 20:00
Valencia-Espanyol 22:00

Hétfő
Villarreal-Almería 20:00
Zaragoza-Real Sociedad 20:00
Atlético Madrid-Racing Santander 20:00
Mallorca-Hércules 20:00
Getafe-Real Madrid 22:00, SH-ÉLŐ

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu