Négy kiskorú halt meg Katalóniában

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 24. 16:49
Megdöbbentő tragédia rázta meg Spanyolországot, azon belük is Katalóniát, ahol egy Sant Boi de Llobreget nevű, Barcelonához közeli településen, tulajdonképpen annak egyik elővárosában - a két kiváló kosárlabdázó, Pau és Marc Gasol szülőhelyén - összedőlt egy sportcsarnok, amely kéttucatnyi kiskorút temetett maga alá.



A tragédia kiváltó oka a rendkívül erős szél volt, de arra senki sem számított, hogy a csarnok tartószerkezete megadja magát. Fákat kicsavart ugyan és házakat is megrongált a viharos erejű szél, de annak nem volt előjele, hogy a sportcsarnokot is összedönti, hiszen a létesítménnyel nem voltak statikai problémák.

Ennek ellenére a tragédia megtörtént, az éppen ott edző helyi korosztályos baseballcsapatot pedig egyszerűen maga alá temette a létesítmény.

Három kiskorú sportoló a helyszínen életét vesztette, a romok alól kimentett két súlyos sérült közül az egyik a kórházban hunyt el, a másik állapota továbbra is életveszélyes.

A tűzoltóknak további kéttucatnnyi személyt kellett kimentetniük a romok alól, közülük heten kisebb sérüléssel úszták meg a balesetet. A történtekkel kapcsolatban Jauma Bosc, helyi polgármester nyilatkozott, aki alapos kivizsgálását ígért.
Címkék: Spanyolország
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu