„MU? Veszélyes, de verhető ellenfél”

Szerző: SHLétrehozva: 2014. március 21. 22:07
KÖRKÉP. Barca-Atlético, Real-Dortmund, PSG-Chelsea, MU-Bayern: ebben a kiírásban nincsenek outsiderek a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának negyeddöntős szakaszában. Ez abból is látszik, hogy a legtöbb edző most még sugárzik az optimizmustól. Talán a címvédő Bayern és a Barca lehet a leginkább bizakodó, de senki sem mehet biztosra.


Matthias Sammer, a Bayern sportigazgatója: "Parádésnak nevezném a sorsolást. A United gödörben van jelenlet, de ha jó napot fog ki, akkor még mindig képes bárkit legyőzni akár a nemzetközi porondon is. Egyértelmű, hogy a legjobb formánkra lesz szükségünk ellenük. Elöl remek egyéni képességekkel rendelkező játékosaik vannak. A küldetés teljesíthető, de nem éppen veszélytelen."

David Moyes, az MU menedzsere a klubhonlapon arról beszélt, kifogták a csúcsfavoritot, de ez nem veszi el a kedvüket a folytatástól. Hozzátette, sokan már a negyeddöntőbe jutást sem várták volna az MU-tól, erre tessék. Meglátjuk, mi történik majd a legjobb nyolc között...

Jürgen Klopp, a BVB edzője: "Tetszik a sorsolás. Ha sokáig menetelsz, könnyen előfordulhat, hogy ismerősökkel találkozol, hiszen idáig már csak a legjobbak jutnak el. Így van ez most is. Fantasztikus hangulatú összecsapásokat várok. Nem mi vagyunk az esélyesek, de szó sincs arról, hogy könnyen megadnánk magunkat. Állunk elébe a csatának, és szeretnénk kihasználni a lehetőségeinket. Javunkra válhat, hogy idegenben kezdünk."

A rivális mester, Carlo Ancelotti nyílt sisakos küzdelmet vár, ahol a legfontosabb, hogy legyen tartása a csapatának, amellett, hogy nagyon oda kell majd figyelniük a BVB kontráira. Nem hagyhat ki a Real figyelme egy pillanatra sem, különben úgy járhat, mint a tavalyi elődöntőben.

Hasonlóan kiélezett párharcnak ígérkezik a PSG-Chelsea, vagy talán még kiélezettebbnek. Laurent Blanc, a PSG vezetőedzője szerint meg kell próbálniuk már az első, párizsi meccsen döntésre vinni a dolgot, stabil lábakon kell állnia védelemnek, és a csatároknak is tenniük kell a dolgukat, és akkor nem lesz baj.

Gerardo Martino, a Barca trénere viccesre vette a figurát, azt mondta, könnyebb sorsolást is el tudott volna képzelni. Sietve hozzátette, "végülis valakinek jönnie kellett".

A negyeddöntő programja:
április 1., kedd:
FC Barcelona (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45
Manchester United (angol)-Bayern München (német) 20.45
április 2., szerda:
Real Madrid (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 20.45
Paris Saint-Germain (francia)-Chelsea (angol) 20.45

visszavágók:
április 8., kedd:
Chelsea - Paris Saint-Germain 20.45
Borussia Dortmund-Real Madrid 20.45
április 9., szerda:
Bayern München-Manchester United 20.45
Atlético Madrid-FC Barcelona 20.45

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu