MU: 165 millió van átigazolásokra?

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 23. 16:44
Döbbenetes összeget költhet(ne) átigazolásokra a Manchester United, noha a tulajdonosi körhöz és a klubhoz köthető gazdasági társaság az elmúlt egy évben 108,9 millió fontos veszteséget könyvelhetett el. Joel Glazer klubigazgató azonban állítja, 165 millió font (!!!) áll rendelkezésre, legalábbis a keretet ennyiből lehetne megerősíteni abban az esetben, ha senkit sem adna el a klub…


 

A 108,9 millió fontos „bukás” a Red Football Joint Venture-höz kötődik, ezt a céget 2005-ben alapította a Glazer-család, ez a gazdasági társaság vitte véghez a tulajdonjog megszerzését. Akkor a família többszáz milliós kölcsönt vett fel az üzlethez, az adósságot pedig ráterhelte a klubra. Emiatt szerepel azóta is a jelentős pénzügyi mínusz az MU neve mellett…

A mostani veszteség sokként érhette a szurkolótábort, amely amúgy is gyűlöli a Glazereket, tavaly hónapokig tartó tiltakozó akciót szervezett. A tulajdonosi kör azonban nem hátrált meg, nem vonult ki a csapat mögül, sőt Joel Glazer igyekezett mindenkit megnyugtatni. Malcolm Glazer klubigazgatóként tevékenykedő fia állítja, Sir Alex Ferguson menedzser 165 millió fontból erősíthet idén nyáron.

Tény, az utóbbi időben számos futballistát hoztak hírbe a Uniteddel, de télen például csak a kevéssé ismert Anders Lindegaard került az együtteshez. Edwin van der Sar nyári visszavonulása miatt mindenképpen (?) kapust kell keresnie a manchesterieknek, és már komoly lépéseket is tettek az ügy érdekében.

„Igen, már voltak tárgyalások a klub és Rene Adler között, de messze vagyunk még a megállapodástól. Ezt szinte lehetetlenné tenné, ha egy olyan csapat jelentkezne be érte, mint a Manchester United” – jelentette ki Wolfgang Holzhauser, a Bayer Leverkusen ügyvezetője.

A gyógyszergyáriak vezetőjének félelme nem alaptalan, az MU kapusedzője, Luke Steele a hétvégén is a helyszínen figyelte Adlert. 

A német kapus mellett nemrég az AC Milan védőjének a neve is bekerült az mu-s pletykák közé.

„Nagyszerű érzés, hogy hírbe hoztak a Manchester Uniteddel, hiszen egyike Európa legfontosabb klubjainak – jelentette ki Thiago Silva, majd így folytatta: - Nem is lehet kérdés, eddig kiválóan alakult a pályafutásom, és remélem, a jövőben is fejlődök majd. De most csak az olasz bajnokságra figyelek, ez mindennél fontosabb a számomra.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu