Mourinho: Nem vagyok Harry Potter!

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 1. 23:11
Óva intette a csodavárástól a Real Madrid szurkolóit José Mourinho, a csapat portugál vezetőedzője. "Nem vagyok Harry Potter, én is csak egy edző vagyok" - nyilatkozta az AS-nek. Arról is beszélt, beilleszkedési problémái lehetnek a klub két új német légiósának, Sami Khedirának és Mesut Özilnek.


Mourinho neve garancia a sikerre. Nyolc év alatt 17 trófeát - köztük két BL-címet - nyert a Portóval, a Chelsea-vel és az Interrel. Elképesztően nagy a várakozás a mesterrel szemben, hiszen a Real a 2002-es Bajnokok Ligája-győzelem óta nem alkotott maradandót a legrangosabb európai kupasorozatban, az utolsó két évben pedig nem nyert semmit. Hét év alatt kilenc edzőt "használt" el a királyi gárda.

Mourinho, aki egy csalódást keltő gólnélküli döntetlennel kezdett a spanyol bajnokságban a Mallorca otthonában, legfrissebb, terjedelmes nyilatkozatában elmondta, aggodalomra nincs ok, de idő kell ahhoz, hogy beépítse a csapatba a hat új igazolást, és megértesse a játékosokkal sajátos filozófiáját.

"Nézd, edző vagyok, nem egy Harry Potter. Ez itt a futball világa és a valóság. Csak pár hónapja vagyok Madridban ez alatt negyven edzést tartottam. Tudják, mennyin számíthattam a teljes keretre? Kevesebb, mint tíz gyakorláson!"

Hozzátette, a legegyszerűbb az lett volna, ha egyáltalán nem változtat a csapat strukturáján, de ez hosszú távon nem lett volna kifizetődő. Alapvetés volt számára, hogy "új arcot" adjon a csapatnak.

"A rajt soha sem egyszerű. A Bayern kikapott, az Inter döntetlenezett, a Juve is veszített, a Manchester United ikszelt a Fulham otthonában. Elmondanám, hogy mindig is döntetlennel kezdtem a szezonban a Portónál és az Internél. Ez jó omen. Nem dráma ez a döntetlen. Nem volt életbevágó nyernünk, bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem éheztünk a mallorcai sikerre."

Sami Khedira és Mesut Özil - Még nincs meg az összhang a társakkal
 

A spanyol sajtó felrótta Mourinhónak, hogy a világbajnokságon kiemelkedő teljesítményt nyújtó Sami Khedirát és Mesut Özilt, a csapat két német légiósát csak a cserepadra ültette vasárnap.

"Nincsenek egyszerű helyzetben. Egy szót sem beszélnek spanyolul. Annyit tudnak mondani, hogy 'buenos dias' vagy 'hola'. Szerencsére az egyik segítőm beszél németül. Ezzel együtt nem könnyű pontosan úgy átadni az üzeneteimet, ahogy én szeretném. Egyelőre nem rázódtak össze a többiekkel. Türelem, adjunk nekik időt."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu