Mourinho: Mata marad, de Higuaín is

Létrehozva: 2014. január 4. 12:22
Tiszta vizet öntött a pohárba José Mourinho pénteken, miután a január elsejei Southampton otthonában 3-0-ra megnyert bajnoki kapcsán kétértelmű nyilatkozatot tett Juan Matáról. Kitért egyúttal Gonzalo Higuaínra is.


A spanyol válogatottat korábban kétszer is az idény legjobb játékosának válaszottak a Stamford Bridge-en, ám amióta a portugál a Kékek menedzsere, többet padozik, mint játszik, a feszültség pedig érthetően nő a játékosban.

Ez látszott nyilvánvalóan rajta, amikor a héten nem sokkal a félidő után lecserélte őt Mourinho úgy, hogy mind a 26 passza sikeres(!) volt odáig, és a korábbi kritikákat igazolva visszajárt védekezni, négy szerelési kísérletből háromszor labdát szerezve. A döntés végül az edzőt igazolta, hiszen a beállt Oscar és Willian az utolsó fél órában alaposan felpörgette a csapat támadójátékát és két góllal, egy gólpasszal hozta a három pontot a londoniaknak.

Jogosan kérdőjeleződött tehát meg Juan Mata helye a Chelsea-ben, ám Mourinho reagálva saját szerdai szavaira (miszerint az ajtó nyitva áll a spanyol előtt) pénteken tisztába tette a sajtó által egy inkább firtatott kérdést.

„Aki azt hiszi, hogy megválunk legjobb játékosainktól, azokkal közlöm, a kiárusításnak vége! Mindig hangoztatom neki, hogy szeretném, ha maradna. Hozzáteszem, nem érkezett ajánlat érte" – reagált sajtótájékoztatóján.

„Igyekszem a munkámat végezve elfelejteni, hogy jószívű ember vagyok, kifelé keménynek mutatva magam. Sokszor bánt és nem csak Matát illetően, hogy döntéseket kell hoznom, de ez a dolgom, ezért fizetnek. A csapat ugyanis fontosabb egy futballistánál, és ennek érdekében küldök valakit a kispadra. Persze, nem egyszerű azt mondani, megint kimaradsz a kezdőből, mert Mata egy jó srác, sokat dolgozik, de végülis kilencszer kezdett bajnokin, sokat volt a pályán, és nagyszerű látni, ha igazán jól megy neki. Végső soron ezt szeretném látni tőle."

A másik slágertéma a Stamford Bridge-en a gyengélkedés miatt a csatárkérdés, így merülhetett fel Gonzalo Higuaín neve és egy 50 millió fontos, állítólagosan visszautasított ajánlat, amelyet a brit sajtó szerint egy második követhet.

„Az egész egy hazugság, ő egy olyan játékos, akit tudom, hogy nem szerezhetünk meg. Fél éve igazolt el a Real Madridtól, jól teljesít, beilleszekdett az olasz légkörbe. A Napoli egy olyan klub, amely általában nehezen ad el, bajnokságot és Európa-ligát akar nyerni, kizártnak tartom, hogy elengedné Higuaínt. Így nincs miről beszélni."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu