Mourinho: Kellemetlen ellenfelet vertünk

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 4. 10:30
Nem bontott pezsgőt a Getafe vendégeként aratott 3-2-es bajnoki győzelem után a Real Madrid portugál edzője, aki elárulta, volt oka a fészkelődésre a kispadon. Jose Mourinho azt gondolta a remek kezdés után, hogy csapata fölényes sikert arat, de a hajrában már azért izgult, hogy ne egyenlítsenek a hazaiak. A játékosok közül Sergio Ramos sokkal optimistábban nyilatkozott, elsősorban Kaká visszatérésével foglalkozott, szerinte a brazil labdaművész jelentős lökést adhat az együttes bajnoki álmainak.


 

A hajrában keményen védekezve gyűjtötte be a három pontot a hajrára tíz emberre fogyatkozott és a 238 nap után visszatért Kakát csereként beállva soraiban tudó Real Madrid a Getafe otthonában a La Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén. A királyiak bár 3-2-re nyertek, győzelmük különösebben nem forgott veszélyben, Mesut Özil gólja mellett Cristiano Ronaldo duplázott, így továbbra is két pont a fővárosiak hátránya a Barcelona mögött.

„Az első félidőben azt gondoltam, három vagy négy góllal nyerünk és nyugodt mérkőzésünk lesz. De a szünet előtt eltűnt a fölényünk, az ellenfél vette át az irányítást. Ezért változtatnunk kellett a mentalitásunkon, és muszáj volt jobban összpontosítanunk” – jelentette ki Mourinho.

A portugál tréner által említett „váltás” nem igazán látszott a második játékrész első felében, a Getafe ugyanis szárnyakat kapott a Realhoz idén nyáron visszatérő Daniel Parejo szépítőgólja után. Nagyobb helyzet ugyan nem alakult ki Iker Casillas kapuja előtt, de azt sem állíthatjuk, hogy a vendégek uralták volna a találkozót. De Jordi Codina hatalmas hibája és Cristiano Ronaldo második találata megnyugtatta a királyiakat. Talán túlságosan is…

„Arbeloa kiállítása után az utolsó másodpercig izgulnunk kellett. Különös mérkőzés volt. De az a leglényegesebb, hogy fontos három pontot gyűjtöttünk egy kényelmetlen ellenféllel szemben” – tette hozzá a luzitán sikeredző.


Jose Mourinho szokásához híven nem ment el szótlanul a "külső" tényezők meleltt, nehezen érti, miért repkedtek a lapok Coliseo Alfonso Pérez játékvezetőnél. 

„Négy szándékos kezezést láttam, hármat nálunk, egyet az ellenfélnél. De csak minket büntettek sárga lappal. A szünetben ezért is kellett lecserélnem Lasst, mert őt is figyelmeztette a bíró…”

José Mourinho ígéretéhez híven a 76. percben pályára küldte Kakát, aki egészen a ráadásig megbújt a mezőnyben, mikor egy lövéssel vétette észre magát.

„Nagyon örülünk annak, hogy Kaká felépült egy ilyen hosszú kényszerpihenő után. Biztos vagyok abban, hogy rendkívül hasznos tagja lesz az együttesnek” – jelentette ki Sergio Ramos.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ronaldo duplázott Kaká visszatérésén
VIDEÓ! Magabiztosan gyűjtötte be a három pontot a hajrára tíz emberre fogyatkozott és a 238 nap után visszatért Kakát csereként beállva soraiban tudó Real Madrid a Getafe otthonában a La Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén. A...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu