Mourinho: Ez a trófea mindenkié!

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 21. 09:40
Vége a tizennyolc éves böjtnek, de Jose Mourinho egyáltalán nem érzi úgy, hogy a Real Madrid csak és kizárólag neki köszönheti a Király Kupa megnyerését, sőt ellenkezőleg! A portugál sikeredző szerint a szerda esti diadalért mindenki keményen dolgozott, összmunka eredménye, hogy hosszabbítás után sikerült legyőzni az FC Barcelonát.


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ramos a mélybe ejtette a kupát - videó
Tizennyolc évet várt a trófea megszerzésére a Real Madrid, ehhez képest csak néhány óráig sikerült megóvni az épségét! A királyi klub labdarúgói a fővárosi ünneplésen nyitott buszról köszöntötték a boldog szurkolókat, egy...
Tovább a teljes cikkhez »

„Nem az enyém ez a trófea, ez a klub összes munkatársáé! Szép, hogy fontos címet nyertünk a Real Madridnak, de én nem csak azért jöttem ide, hogy trófeákat gyűjtsek a csapattal. Szeretném megváltoztatni a klub felépítését, az emberek mentalitását. Ha nem győztünk volna a mostani döntőben, akkor annyit változott volna a helyzet, hogy a boldogság helyett a szomorúság uralta volna az érzéseinket” – jelentette ki Mourinho.


Tizennyolc év hazai kupagyőzelem nélkül – borzasztóan hosszú idő egy klub életében, hát még ha a Real Madrid az a bizonyos klub! Pedig a királyiak azóta kétszer is eljutottak a fináléba, ám a Deportivo és a Zaragoza ellen is könnyűnek találtattak.

Most még nehezebb fába vágták a fejszéjüket, az ősi ellenség Barcelonát mostanában csak nagyon kevés csapatnak sikerül legyőzni. Pep Guardiola regnálása óta hiába iparkodott a Madrid, döntetlent is csak egyet szorgoskodott össze – éppen öt nappal ezelőtt, a hazai bajnokin.


“Boldoggá tett, hogy alig hibáztunk a mérkőzésen, taktikailag mindvégig jól teljesítettünk. A hosszabbításban már fáradtnak tűnt a Barcelona, lehet, hogy frusztrálta a játékosokat, hogy nem jött össze a szokásos siker. Kiegyenlített volt a döntő: az első félidőben mi voltunk a jobbak, a szünet után pedig a Barcelona. Nálunk Iker Casillas és Pepe is kiváló teljesítményt nyújtott” – elemezte a százhúsz perc tanulságait a Real Madrid vezetőedzője.


Jose Mourinho az elmúlt években az FC Portónál, a Chelsea-nél és az Internazionalénál is fantasztikus sikereket ért el és most a spanyol fővárosban is megmutatta, ismeri a sikerhez vezető utat.

“Nem mondhatom azt, hogy én hoztam vissza a győzelmet a csapathoz! Mindig jó dolog, ha trófeát nyersz, de most különleges dicséret jár a kollégáimnak, akik ahhoz segítettek, hogy négy országban nyerhessünk négy fontos kupát” – mondta Mourinho.

A portugál szakember úgy véli, annak ellenére volt nagyszerű a valenciai finálé, hogy a két együttes stílusa sokban tér el, a két tréner futballfilozófiája között elég jelentős a különbség.

“Csodálatos mérkőzés volt! Sokan azt hiszik, hogy a szép futballhoz a remek passzjátékra és minél nagyobb terület megszerzése kell. Nálam a nagyszerű labdarúgást az jelenti, ha kiválóan védekezel és leszűkíted a területet az ellenfél elől. Ezek rendkívül fontos dolgok, mi pedig ezt valósítottuk meg a döntőben.”

A friss kupagyőztes szakmai főnöke ugyan igyekezett szerénynek mutatkozni, de azért vannak olyanok, akik neki tulajdonítják a fő részt a sikerből.

„Csodálatosan működött az a terv, amelyet belénk nevelt! Mourinhóval és Mourinhóért a végsőkig is elmegyünk. Természetesen köszönjük szurkolóinknak a fantasztikus támogatást! Nagyon örülünk annak, hogy már nyertünk egy trófeát és a szezon még nem is fejeződött be” – jelentette ki Sergio Ramos.


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
CR7 volt a Barca végzete, a Realé a kupa
VIDEÓ! Tizennyolc évet kellett várni a Real Madrid tizennyolcadik Király-kupa-győzelmére, a blancók örömét csak fokozza, hogy az ősi rivális Barcelona ellen ért véget az ínséges időszak. Cristiano Ronaldo 103. percben szerzett...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu