Morten Olsen kiegészített dán kerete

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 2. 08:48
A dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Morten Olsen kijelölte bő keretét a szombati, budapesti Magyarország, valamint a szeptember 10-i, a Portugália elleni világbajnoki selejtezőkre. A keret érdekessége, hogy a szakember a korábban megadott tizenöt fős névsort egészítette ki nyolc emberrel, míg egy helyen változtatott.


A dán válogatottban alapembernek számító labdarúgók közül sérülés miatt csak Thomas Kahlenberg, Martin Jörgensen és Jesper Grönkjaer nem áll Morten Olsen rendelkezésére.

 

Morten Olsen egy helyen változtatott mindössze: a kapus Jesper Christiansen (FC Köbenhavn) helyett Kevin Stuhr Ellegaard (Randers FC) kapott meghívót.

 

Az „új” fiúk között ott találunk két védőt, Christopher Poulsent (FC Midtjylland) és Kasper Bögelundot (AaB). Rajtuk kívül három középpályás, név szerint Hjalte Bo Nörregaard (FC Köbenhavn), Jonas Borring (FC Midtjylland), Leon Andreasen (Fulham), valamint három csatár, Marc Nygaard (Randers FC), Morten Nordstrand (FC Köbenhavn), Peter Lövenkrands (Schalke 04) készülhet a szeptember eleji vb-selejtezőkre.

 

A dánok a főpróbát Koppenhágában tartották, ahol augusztus 20-án a friss Eb-győztes spanyol válogatottat látták vendégül. Az első félidőben jól tartották magukat a hazaiak, akik teljes erőbedobásra és nyílt csatára késztették a vendégeket. A második felvonásban azonban a spanyolok rövidpasszos, gyors játékukkal bedarálták az északiakat és megérdemelt, 3-0-s győzelmet arattak.

 

 

A dán kupacsapatok viszont annál jobban szerepeltek a közelmúltban. Az Aalborg a litván Kaunast búcsúztatva bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol a sorozatban címvédő angol Manchester United, valamint a spanyol Villarreal és a skót Celtic ellen próbál meg nem csak epizódszerepe játszani.

 

Az UEFA-kupa selejtezőjének második fordulójában a Bröndby a finn Hakát, a Köbenhavn a norvég Lilleström csapatát kiejtve jutott az első fordulóba, ahol előbbi dán gárda a norvég Rosenborg, utóbbi pedig az orosz FC Moszkva csapat ellen harcolhatja ki csoportkörbe kerülést.

 

Egyedül a Midtjyland nem jutott tovább, ám a Manchester City ellen nem szégyen a búcsú, főként nem úgy, hogy idegenben az első mérkőzésen 1-0-ra nyertek. A hazai visszavágón a 89. percben egy öngólnak köszönhették az angolok, hogy túlóráig, majd büntetőpárbajig vitték a meccset, amelyet tizenegyesekkel 4-2-re nyertek meg.

 

Az alapjaiban légiósaira építő dán válogatott aligha profitál valamit a klubcsapatok sikeres kupaszerepléséből, a 23 fős bő keretben összesen hat játékost találunk fentebb említett dán csapatokból. A közvélemény elvárása és figyelme minden bizonnyal nagyobb a nemzeti együttes teljesítményének irányában is, mintha össznépi égésen lettek volna túl.

 


MORTEN OLSEN BŐ KERETE:
KAPUSOK: Thomas Sörensen (Stoke City), Kevin Stuhr Ellegaard (Randers FC), Stephan Andersen (Bröndby).
VÉDŐK: Daniel Agger (Liverpool), Christopher Poulsen (FC Midtjylland), Kasper Bögelund (AaB), Lars Jacobsen (Everton), Martin Laursen (Aston Villa), Per Kröldrup (Fiorentina).
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Christian Poulsen (Juventus), Daniel Jensen (Werder Bremen), Michael Silberbauer (Utrecht), Martin Retov (Hansa Rostock), Martin Vingaard (Esbjerg), Hjalte Bo Nörregaard (FC Köbenhavn), Jonas Borring (FC Midtjylland), Leon Andreasen (Fulham).
CSATÁROK: Morten Nordstrand (FC Köbenhavn), Peter Lövenkrands (Schalke 04), Dennis Rommedahl (Ajax), Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Nicklas Bendtner (Arsenal), Marc Nygaard (Randers FC)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu