Mindent vitt a Miskolc!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 2. 16:48
A Miskolci Egyetem győzelmével ért véget az Egyetemek Kupája- A Mesterhármas III. állomása a budapesti Kövér Lajos utcai sporttelepen. A döntőben az Óbudai Egyetemet múlták felül, 6-2 arányban. A harmadik helyet a Nyíregyházi Főiskola szerezte meg. A Miskolci Egyetem a három állomásból álló torna összetett bajnoki címét is begyűjtötte, a nagy rivális Óbudai Egyetem előtt. Az összetett harmadik helyét a BKF Farkasok érdemelte ki.


 

A májusban elindult Mesterhármas torna befejező állomására 16 csapat nevezett, tíz budapesti, és hat vidéki felsőoktatási intézmény képviseltette magát. A tornagyőzelemre a miskolciak és az óbudaiak voltak a legesélyesebbek, de korántsem volt egyszerű dolguk, hiszen mindkét együttesnek komoly ellenfeleket kellett legyőzni döntőig.

A csoport


Az A csoportba kapott besorolást a Corvinus All Stars, a mindig jó erőkből álló TF, a BME Futsal és a PPKE As Iustum-Vaskapu csapata. A Corvinus és a TF az utóbbi tornákon már többször összekerültek, és most is szoros meccset hozott az összecsapásuk, kiegyenlített csatában 1-1-es döntetlenre végzett a két együttes. A BME is bele szeretett volna szólni a továbbjutásba, erre meg is volt az esélye, ehhez azonban le kellett győznie a TF-et. A brazil cserediákokkal érkező mérnök (és gazdász) palánták jól is kevergettek, a végén viszont a győzelemhez kockáztatniuk kellett, lehozták a kapust, ezt pedig a rutinos tesisek kihasználták, és megnyerték a meccset.

Corvinus All Stars-BME Futsal Club 1-1
TF-PPKE As IV 5-1
Corvinus All Stars-TF 1-1
BME Futsal Club-PPKE As IV 2-1
Corvinus All Stars-PPKE As IV 3-1
BME Futsal Club-TF 1-2

1. TF 7
2. Corvinus All Stars 5
3. BME Futsal Club 4
4. PPKE As IV 0

B csoport

A B kvartettbe került a torna legeredményesebb csapataként az Óbudai Egyetem, az állandó résztvevő SZIE Gödöllő, a visszatérő ELTE-ÁJK, és az újonc Nyugat-magyarországi Egyetem. Az óbudaiak összeségében magabiztosan, 9 ponttal hozták a csoportot, de mögöttük nagy volt a harc a második továbbjutó helyért. Az ELTE-ÁJK vereséggel kezdett, de aztán nagy nehezen legyűrték a gödöllőieket. Az NYME ellentétes utat járt be, ők jól kezdtek, sőt, egyenlő ellenfelei voltak az óbudiaiaknak, így az utolsó mérkőzés előtt ők számítottak esélyesebbnek a második hely megszerzésére. Aztán kisebb meglepetésre, de megérdemelten a jogászok 2-1-re legyőzték a győrieket, így ők mentek tovább a következő körbe.

Óbudai Egyetem-ELTE-ÁJK 3-0
NYME-SZIE Gödöllő 1-0Óbudai Egyetem-NYME 2-1
ELTE-ÁJK-SZIE Gödöllő 1-0
Óbudai Egyetem-SZIE Gödöllő 6-1
ELTE-ÁJK-NYME 2-1

1. Óbudai Egyetem 9
2. ELTE-ÁJK 6
3. Nyugat-magyarországi Egyetem 3
4. SZIE Gödöllő 0



C csoport

A C jelű négyesben kapott helyet az összetett harmadik helyén álló BKF Farkasok, a győri SZE Úthenger, a jó erőkből álló EKF-Eger és a beugró Kodolányi. A Kodolányi az eddigi kupák során nem nyújtott meggyőző teljesítményt, most azonban összeszedték magukat, és nagy meglepetésre megszerezték a csoportgyőzelmet. Ehhez az kellett, hogy az utolsó fordulóban hat gólt rúgjanak az addig kiválóan szereplő Egernek, elütve ezzel őket a továbbjutástól. A BKF szoros meccsekkel, két döntetlennel és egy 3-1-es győzelemmel megszerezte a második helyet, az SZE Úthengernek ezúttal a tisztes helytállás jutott.

BKF Farkasok-EKF Eger 1-1
Kodolányi-SZE Úthenger 1-0
BKF Farkasok-Kodolányi 1-1
EKF Eger-SZE Úthenger 3-0
BKF Farkasok-SZE Úthenger 3-1
EKF Eger-Kodolányi 3-6

1. Kodolányi 7
2. BKF Farkasok 5
3. EKF Eger 4
4. SZE Úthenger 0

D csoport

A D kvartett már a sorsoláskor izgalmasnak ígérkezett, hiszen ide került be a két ősi rivális vidéki együttes, a Nyíregyháza és a Miskolc is. Kettejük csatája meghatározta a csoportot, magabiztosan győzték le a KRE Főnixek és az OE@Koli csapatát is, így már csak az volt a kérdés, vajon melyik gárda szerzi meg a csoportgyőzelmet. Ez a Nyíregynek sikerült, 2-1-re legyőzték a borsodiakat, így ők várhatták kedvezőbb pozícióból az egyenes kiesést.

Miskolci Egyetem-OE@Koli 6-0
KRE Főnixek-Nyíregyházi Főiskola 0-7
Miskolci Egyetem-KRE Főnixek 3-1
OE@Koli-Nyíregyházi Főiskola 1-5
Miskolci Egyetem-Nyíregyházi Főiskola 1-2
OE@Koli-KRE Főnixek 0-4

1. Nyíregyházi Főiskola 9
2. Miskolci Egyetem 6
3. KRE Főnixek 3
4. OE@Koli 0

Negyeddöntők


A legjobb nyolc között a legszorosabb meccset a Corvinus All Stars és az Óbudai Egyetem játszotta egymással. A Fővám tériek nagyon jól tartották magukat erősebb riválisukkal szemben, az Óbuda majdnem kiszállt az összetett versenyből- de végül hozták a formájukat és behúzták a meccset. A Miskolc ezzel szemben hengerelt, tíz góllal kiütötte a Kodolányit, Boros Márton négy gólt szerzett a meccsen. A Nyíregyháza is magabiztosan jutott tovább, 5-1-re nyert a BKF ellen, a TF pedig 3-1-el jutott tovább a szívós ELTE-ÁJK csapatán keresztül.

TF-ELTE-ÁJK 3-1
Óbudai Egyetem-Corvinus 3-2
Kodolányi-Miskolci Egyetem 0-10
Nyíregyházi Főiskola-BKF Farkasok 5-1

Elődöntők

Az elődöntők során a TF vezetést szerzett a Miskolc ellen, de a borsodiak nagyot küzdve megfordították a találkozót. Amikor már úgy tűnt, hogy meg is nyerik, a TF begyötörte az egyenlítő gólt, és kiharcolta a büntetőpárbajt. A büntetőrúgások során azonban a TF hibázott, az ME nem, így a borsodi csapat bejutott a döntőbe- zsinórban negyedszer!

A Nyíregyházi Főiskola és az Óbudai Egyetem is hibátlan teljesítménnyel jutott el az elődöntőbe, két kiváló, és gólerős csapat mérkőzését láttuk, akik nem bírtak egymással. Paprikás hangulatban, több kiállítással sokáig 0-0-ra álltak a csapatok. Az idegesség a kapu előtt főleg nyíregyházi oldalon volt észlelhető, sok ziccert hibáztak, amit aztán Rozma lévén az óbudaiak megbüntettek. A Miskolchoz hasonlóan ezzel zsinórban negyedszerre értek oda a fináléba, ami azt is jelentette, hogy az összetett győzelemért, és az ezzel járó mezgarnitúráért stílusosan a döntőben csapott össze a két együttes.

TF-Miskolci Egyetem 2-2 Gól: Komoróczi B., Szabó ill. Boros L. 2
Óbudai Egyetem-Nyíregyházi Főiskola 1-0 Gól: Rozma

Bronzmérkőzés

A két csalódott csapat mérkőzésén a Nyíregyháza hamar megszerezte a vezetést, a bővebb keretből építkező csapat kondiban is jobban bírta a TF-nél, így összességében magabiztosan szerezték meg a bronzérmet. A TF sok torna óta a legjobb szereplését mutatta fel, tulajdonképpen nagyon jól játszottak, még úgy is, hogy két meghatározó játékosuk hiányzott a keretből. A dicséret megilleti mindkét együttest.

Nyíregyházi Főiskola-TF 4-2 Gól: Kiss T. 3, Száraz ill. Komoróczi

Döntő

Miskolc-Óbuda, Óbuda-Miskolc, ki lesz a győztes? Az életnél jobb forgatókönyvet nem tud írni senki, ez most is bebizonyodott. A Mesterhármas torna első állomását a Miskolc nyerte, az Óbudaiakat felülmúlva. A második körben ugyanezzel a párosítással fordított eredmény született. Most az összetett bajnoki cím volt a tét. A miskolciak jól kezdték a finálét, hamar demonstrálták fölényüket és gólokat szereztek a találkozó elején. Az Óbudai Egyetem már csak futott az eredmény után, nem sikerült feljebb zárkózniuk, így végül a borsodi gárda 6-2-vel húzta be a mérkőzést, ezzel a tornát, és az összetett győzelmet. Game, Set & Match.

Miskolci Egyetem-Óbudai Egyetem 6-2 Gól: Boros M. 2, Orosz 3, Boros L. ill. Appl 2
Egyéni díjazottak:
Legjobb kapus: Nótás Attila (Miskolci Egyetem)Legjobb játékos: Fülöp Viktor (Óbudai Egyetem)
Gólkirály: Boros Márton (Miskolci Egyetem)

Díjak

1. helyezett: Serleg, oklevél, egy tálca sör, Derbystar focilabda, 4 óra ingyenes pályahasználat a Cageball Centerben, 25% kedvezmény a csapat összes tagjának Derbystar termékekre.
2. helyezett: Serleg, oklevél, pezsgő, Derbystar focilabda,  3 óra ingyenes pályahasználat a Cageball Centerben, 20% kedvezmény a csapat összes tagjának Derbystar termékekre.
3. helyezett: Serleg, oklevél, pezsgő, Derbystar focilabda, 2 óra ingyenes pályahasználat a Cageball Centerben, 15% kedvezmény a csapat összes tagjának Derbystar termékekre.
4. helyezett: Derbystar focilabda, 1 óra ingyenes pályahasználat a Cageball Centerben.
Gólkirály: Figura, oklevél, Derbystar ajándékcsomag.
Legjobb kapus: Figura, oklevél, Derbystar kapuskesztyű.
Legjobb játékos: Figura, oklevél, Derbystar ajándékcsomag.

A három tornából álló sorozat végeredménye:
1. Miskolci Egyetem 36
2. Óbudai Egyetem 34
3. BKF Farkasok 28
4. Corvinus All Stars 26
5. Kecskeméti Főiskola-GAMF 20
6. TF 18
7. PPKE As IV, SZIE Gödöllő 16
9. EKF Eger 14
10. Nyíregyházi Főiskola, SZE Győr, OE@Koli, KRE Főnixek 12
14. Corwinus, BME Bénakacsák, ELTE-ÁJK, Kodolányi 8
18. BME Futsal, Nyugat-magyaroszági Egyetem, BGF PSZF, PPKE Saláta, SZFE, BGF Bagolyvár, ELTE Zsuga 4

A torna támogatói: Derby Labdasport Kft., Sportérem serlegüzlet.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu