Miért akarják meghurcolni Dragónert?

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 24. 13:02
A zöld-fehér csapat szurkolói egyelőre nem terveznek szervezett tiltakozást a pénteken sorra kerülő Ferencváros-Videoton bajnoki labdarúgó-mérkőzésen, de a drukkertábor jelentős részét összefogó FSZSZ elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy a petárda-ügy kapcsán elbocsátás fenyegeti a csapat védőjét, az ősfradista Dragóner Attilát. Magyar Balázs szerint túlzott az FTC reagálása, hiszen a korábbi válogatott védőt nem gyanúsítják égbekiáltó vétséggel.


A Ferencvárosi Szurkolók Szövetségének elnöke egyelőre nem szeretne részletesebben belefolyni az ügybe. Röviden azért elmondta véleményét arról, hogy a klub által meg nem erősített hírek szerint felfüggesztették a munkavégzés alól a petárda-üggyel kapcsolatban „meggyanúsított” Dragóner Attilát és Lipcsei Gábor masszőrt.

„Annyira friss és meglepő a legújabb fejlemény, hogy nem is tudok arról, lesz-e szervezett tiltakozás a Videoton ellen. De el lehet képzelni, mit gondolnak a szurkolók, amikor egy ősfradistát fenyegetnek elbocsátással” – mondta honlapunknak Magyar Balázs.

Az FTC-vezetőinek döntése (?) enyhén szólva is meglepő, hiszen hivatalosan „csak” Lipcsei Gábort hívta meg a futballszövetség a jövő heti fegyelmi tárgyalásra, Dragóner neve csak a médiában merült fel esetleges elkövetőként.

„Alaposan eltúlzott a dolog, amikor ilyenért akarnak keresztre feszíteni bárkit is. Hiszen nem csempésztek drogot, terrorcselekményt sem készítettek elő. Csak néhány pirotechnikai dologról lehet szó. Bővebb véleményünket azonban már leírtuk a közleményünknek” – hangoztatta az FSzSz elnöke.

A fradidrukker.hu internetes portálon is fellelhető állásfoglalásban a szövetség kitért arra, hogy a pirotechnikai eszközök nem csak hazánkban tartoznak a bevett szurkolói kellékek közé, azok megjelenése természetes velejárói egy futballeseménynek. Így bizonyos keretek közé szorított használatuk kriminalizálása teljesen felesleges, hiszen ezek csupán olyan hangulatfokozó látványelemek, amelyek egyértelműen előnyére válnak a sokszor más látványossággal alig szolgáló mérkőzéseknek.”

Azonban azt a drukkereknek is tudniuk kell, hogy a hatályos törvények tiltják a pirotechnikai eszközök használatát, így az FSzSz által említett „bizonyos keretek” az egész büntető törvénykönyvet kell, hogy jelentsék...

Bizonyára különleges hangulata lesz a pénteki bajnokinak, hiszen a Fradi ellenfelét, a Videotont is fanatikus drukkerek bíztatják, számíthatunk arra, hogy lesz reakció a petárda-ügyre. Arról nem is beszélve, hogy jövő szombaton a derbik derbije következik, az Újpest-FTC találkozó...Nagy kérdés, hogy a zöld-fehér hívek miként foglalnak állást a tribünökön az egyelőre még homályos petárda-ügyben.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu