Messi nagy játékos, de unalmas srác

Szerző: SHLétrehozva: 2012. december 10. 12:39
Lionel Messi vasárnap este (ismét) a halhatatlanok közé emelkedett azzal, hogy megjavította Gerd Müller gólcsúcsát, de az interjúk alkalmával lehetne némileg tökösebb. A Betis elleni meccs után is csak a sztenderd köröket futotta le: „nem az egyéni rekordok, hanem a csapat sikere a legfontosabb”, és így tovább, és így tovább…


 

A háromszoros (néhány hét múlva talán már négyszeres) aranylabdás vasárnap duplázott a Betis ellen 2-1-re megnyert bajnokin, megszerezve 85., majd 86. gólját a 2012-es naptári esztendőben, felülmúlva a legendás Gerd Müller 1972-es csúcsteljesítményét.

Messi kétségkívül a valaha született egyik legragyogóbb futballista, viszont amilyen (ál)szerény nyilatkozatokat képes adni – nos, az a békésebb szurkolókat is kihozhatja a sodrából.

„Nagyon sokszor elmondtam, nagyszerű dolog rekordokat dönteni, de a legfontosabb a csapat sikere, és hogy a tabella élén megtartottuk az előnyünket” – idézi a „színtelen-szagtalan” Bolhát az AFP hírügynökség.

„Az a célom, hogy a csapattal trófeákat nyerjek, a spanyol bajnokság, a Spanyol Kupa vagy a Bajnokok Ligája fontosabb bármilyen saját csúcsnál. Az idény elején az lebegett a szemem előtt, hogy még egy La Ligát behúzzunk.”

Az Aranylabda-szavazáson már csak Andrés Iniesta és Cristiano Ronaldo maradt állva rajta kívül – Messinek természetesen nem lenne ellenére, ha csapattársát hirdetnék ki győztesnek.

„Ha Iniesta nyer, az teljesen megérdemelt lesz mindazért, amit tett, ahogyan játszik. De hangsúlyozom, az ő győzelme is az öltöző érdeme lenne.”

A Barcelona mestere, Tito Vilanova is intézett néhány kedves szót Leo Messihez: „Lehetetlennek tűnik ennyi gólt szerezni, reméljük, még néhánnyal meg tudja toldani a termést.”

„Még mindig nagyon fiatal, de rengeteget ad nekünk, még védekezésben is besegít – a gólok mellett nagyon sok mindent rak be a közösbe.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A rekorddöntő Messi kellett a Barcának
VIDEÓK! A Barca hárommal több pontot hozott el a Betis otthonából, mint két hete a Real Madrid, s ezt elsősorban argentin szuperklasszisának, Lionel Messinek köszönheti. A katalánok tízesének még két gól kellett ahhoz, hogy ő...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu