Messi lett Spanyolország legjobbja!

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 12. 11:04
Lionel Messi, újra csak Lionel Messi. Az apró termetű klasszist újfent elismerték, szerda este ugyanis ő kapta a legjobb Spanyolországban játszó labdarúgónak megítélt Alfredo Di Stefano-trófeát, amelyet éppen a névadótól és szövetségi kapitányától, Diego Maradonától vehetett át. A válogatott sztár így olyan neves elődök nyomába ért, mint Fernando Hierro, Johan Cruyff vagy Zinedine Zidane.


Közeledik az Aranylabda. Egyre inkább kezdik elismerni Messi teljesítményét és eddigi pályafutását egyéni trófeákkal. Szerda este a Mirasierra Suites Hotelben az előző idény legjobb Spanyolországban játszó labdarúgójának járó díjat kapta meg a Marca által szervezett eseményen.

Az argentin zseni ráadásul abban a megtisztelő helyzetben volt, hogy két honfitársától - és egyben példaképétől - vehette át az elismerést. „Nagyon büszke vagyok, hogy Di Stéfanótól és Maradonától kaptam meg a díjat" - mondta Messi.

A dél-amerikai támadó olyan „kollégákat" előzött meg a versenyben, mint a szintén barcelonai Xavi és Andrés Iniesta, vagy az Atléticóban játszó Diego Forlán. Az előző szezon legjobba a Real Madrid ikonja, Raúl Gonzalez volt. 

Nem aprózta el az említett szezonban sem Messi, sem a Barcelona. A katalánok bajnokok lettek és a kupát is bezsebelték. Sőt! A Bajnokok Ligája és az európai Szuperkupa megnyerésével a kontinens trónjára is felülhettek a gránátvörös-kékek.

A kis argentinnak ez a második egyéni trófeája idén, hiszen korábban már neki szavazták meg az ún. Champions Nr. 1-díjat is, amelyet minden évben a Gazzetta dello Sport és a Marca ítél oda az elitligában játszó legjobb futballistának. Nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, Messinak az Aranylabda elnyerésére is nagyobb esélye van, mint bárki másnak a futball világában. 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu