Messi kimaradt Maradona első keretéből

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 5. 03:09
A kedden hivatalosan is az argentin labdarúgó válogatott szövetségi kapitányának kinevezett Diego Maradona máris kihirdette keretét az október 19-én esedékes Skócia elleni barátságos mérkőzésre. A 20 fős névsorból a legnagyobb hiányzó egyértelműen Lionel Messi, akit a Barcelona az olimpiai játékok során kötött egyezség értelmében visszatarhat a klub a nemzeti csapat mérkőzéseitől.


Kedden megvalósult, amit már gyakorlatilag egy hete biztosra vettek a sajtóforrások, Diego Maradonát nevezték ki az argentin labdarúgó válogatott szövetségi kapitányának. A játékosként 1986-ban világbajnoki címet szerző legenda a bemutatást követően nem tétlenkedett, máris megnevezte 20 fős keretét a november 19-én Skócia ellen sorra kerülő barátságos mérkőzésre.

 

A névsorban a legnagyobb hiányzó Lionel Messi lesz. A szélső mellőzésének hátterében személyes okok nem játszottak szerepet, még akkor sem, ha köztudott Maradona korábban több nyilatkozatában is kritizálta a fiatal játékos stílusát. Messi nemrég kijelentette, nem törődik az egykori világbajnok kritikáival és szent a béke kettejük között.

 

A nyári olimpián nagy vihart kavaró, a Barcelonából csak nagy nehézségek árán Pekingbe utazó sztár ugyanis klubcsapata miatt kénytelen kihagyni a találkozót. Az akkor engedő alakulat ugyanis egyezséget kötött az argentinokkal arról, hogy Messit visszatarthatja olyan válogatott mérkőzésektől, mint amilyen a Skócia elleni találkozó.

 

Az újdonsült kapitánynak azonban így sem kell aggódnia, sztárok szép számmal állnak rendelkezésére. Szemezgetve a klasszisokkal tarkított keretből, tagja a 20 nevet tartalmazó listának Carlos Tévez, a Manchester United csatára, Sergio Aguero, az Atlético Madrid játékosa illetve Javier Mascherano, a Liverpool középpályása is.

 

Ez utóbbi egyben olyannyira élvezi Maradona bizalmát, hogy máris a csapatkapitányként futhat ki a pályára a két hét múlva esedékes barátságos mérkőzésen. „Javier minden olyan képességgel meg van áldva, amely egy játékost csapata vezérévé tesz. Intelligens, képes áldozatokat hozni és a társai szemében is nagy elismeréssel bír” – éltette Mascheranót a szakember.

 

AZ ARGENTIN KERET SKÓCIA ELLEN:
Kapusok: Juan Pablo Carrizo (Lazio), Sergio Romero (AZ Alkmaar)
Védők: Javier Zanetti (Inter), Nicolas Burdisso (Inter), Martin Demichelis (Bayern München), Daniel Daaz (Getafe) Gabriel Heinze (Real Madrid), Fabricio Coloccini (Newcastle)
Középpályások: Javier Mascherano (Liverpool), Maximiliano Rodriguez (Atlético Madrid), Angel Di Maria (Benfica), Fernando Gago (Real Madrid), Jonas Gutierrez (Newcastle), Luis Gonzalez (Porto), Jose Sosa (Bayern München)
Csatárok: Sergio Aguero (Atletico Madrid), Carlos Tévez (Manchester United), Lisandro Lopez (Porto), Ezequiel Lavezzi (Napoli), German Denis (Napoli)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu