Merkel is az öltözőben ünnepelt

Szerző: MTILétrehozva: 2014. július 14. 18:27
Angela Merkel kancellár és Joachim Gauck államfő az öltözőben ünnepelt a német labdarúgó-válogatottal a vasárnap 1-0-ra megnyert világbajnoki döntő után.


A kancellár sörrel koccintott a játékosokkal, akik közül többen is - köztük Lukas Podolski - lefotózták magukat a társaságában.

Merkel külsőségekben is alaposan rákészült a fináléra: nemzeti színű kövekből álló nyakláncot viselt, a karján pedig egy focilabda alakú táska volt, ugyancsak fekete-piros-sárga színösszeállításban.

Ám nemcsak az öltözőben érezték jól magukat a németek, a televíziók előtt is sokan szurkoltak a kedvenceknek. A vb-döntő minden televíziós nézettségi rekordot megdöntött Németországban vasárnap.

Az ARD csatorna mérése szerint 34,65 millióan figyelték a képernyők előtt Joachim Löw csapatát, a korábbi csúcsot a Brazília ellen öt nappal korábban 7-1-re megnyert elődöntő tartotta 32,57 millió nézővel. Az új rekord nem számol azokkal a további milliókkal, akik köztéri kivetítők előtt vagy sörözőkben szurkolták végig a közvetítést.

A finálé alatt a tévézők 86,3 százaléka választotta a közszolgálati adót, azaz más csatornára alig kapcsolt valaki.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu