Bilbaóban fázott meg a Real Madrid!

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 16. 18:52
Szombaton este folytatódott a két gigász öldöklő párharca a spanyol labdarúgó-bajnokságban, de egyik sem mehetett biztosra. Időrendben először a második helyen álló Real Madrid lépett pályára az Athletic Bilbao vendégeként, győzelem esetén legalább két órára átvehette volna a vezetést a 2 pontos előnnyel éllovas FC Barcelonától. A fővárosi gárda azonban a 3. percben hátrányba került, Llorente gólja pedig 1-0-ás győzelmet ért a baszk csapatnak.


 

Két kapufa, majd egy remek fejesgól. Mindezt három perc alatt „teljesítette” az Athletic Bilbao, majd teljesen megváltoztatta taktikáját. Hogy ez mire volt elég? Némi balszerencsével akár több gólos vereséget is szenvedhetett volna, ehhez képest világszenzációt okozott!!!

Az álmosan kezdő Real Madrid ugyanis képtelen volt arra, hogy bevegye a kiválóan védő Gorka Iraizoz kapuját, pedig számtalan lehetősége volt. A két megasztár, Cristiano Ronaldo és Kaká ugyanis képtelen volt arra, hogy igazi képességeinek megfelelően futballozzon, igaz néhány lövésre azért futotta.

Nem állíthatjuk, hogy igazán rosszul játszott volna a Real Madrid, de a támadásokból hiányzott az igazán váratlan villanás. Igaz, a hatalmas motivációval kezdő Karim Benzema több alkalommal is próbálkozott, de vagy a kapufa vagy a hazai hálóőr győzte le. A szünet után pedig a francia támadó beleszürkült a mezőnybe, nem volt véletlen, hogy Raúl váltotta a hajrára.

Az Athletic Bilbao pedig hősiesen védekezett, a végén pedig Llorente lövésével még a próbálkozási statisztikáját is javította. Nyert a hazai együttes, de a döntetlen igazságosabb lett volna. De ilyen a futball, a baszkok szereztek gólt, a vendégek pedig nem…

 

PRIMERA DIVISIÓN, 18. FORDULÓ:
ATHLETIC BILBAO-REAL MADRID 1-0 (1-0)
Bilbao, v.: González Vázquez
Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, S. José, Amorebieta, Koikili - Gurpegi, Orbaiz, (Susaeta 65.) J. Martínez - Toquero (De Marcos 85.), Llorente, Yeste (David López 75.)
Real Madrid: Casillas - S. Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa - L. Diarra (Granero 72.), X. Alonso - C. Ronaldo, Kaká, Marcelo (Guti 59.) - Benzema (Raúl 77.)
gól: Llorente (3.)
piros lap: Gurpegi (95.)
sárga lap: Gurpegi (8., 95.), Martínez (18.), Koikili (55.), Iraizoz (92.) ill. L. Diarra (22.), S. Ramos (26.), Xabi Alonso (52.), C. Ronaldo 93.)
II. FÉLIDŐ:
97.. Vége a mérkőzésnek!!!
96.: Ronaldo 32 méteres szabadrúgása szállt el a kapu fölött.
95.: Gurpegi újabb súlyos szabálytalansága miatt sárgát, majd piros lapot kapott.
93.: Cristiano Ronaldo is besárgult.
92.: A hazai kapus időhúzásért kapott sárgát.
91.: Cristiano Ronaldo bombáját ütötte ki Iraizóz. Öt perc a hosszabbítás.
88.: Llorente 13 méteres lövését kiütötte Iker Casillas.
85.: Toquero helyett De Marcos folytatja.
83.: Cristiano Ronaldo beadása után a lepattanó labdát Kaká küldte kapura, de az egyik védőről szögletre pattant a 8 méteres lövés.
77.: Benzema helyére Raúl állt.
76.: Cristiano Ronaldo 20 méteres, megpattanó lövését hárította a hazai kapus.
75.: A csapatkapitány Yeste helyén David López folytatta.
73.: C. Ronaldo bal oldalról passzolt középre, Kaká pedig 7 méterről lőtt a kapu fölé.
72.: Granero váltotta L. Diarrát.
69.. Kaká próbálkozott 20 méterről, Iraizoz ismét szépen védett.
65.: Orbaíz helyett Susaeta folytatja.
61.: Cristiano Ronaldo lőtt 17 méterről, de ismét védett a hazai kapus.
59.: Marcelo helyett Guti a pályán.
55.: Koikili is besárgult.
54.: Llorente parádésan fordult kapura, de újabb lövőcsele után mentettek a bevetődő védők.
52.: Xabi Alonso is sárga lappal "gazdagodott".
51.. Marcelo 19 méteres lövése az egyik védőről pattant szögletre.
46.: Folytatódott a találkozó.
I. FÉLIDŐ:
47.: Vége az első félidőnek. A hazai együttes gyorsan megszerezte a vezetést, majd utána a védekezésre összpontosított. A Real sokat próbálkozott, Benzema kis szerencsével egyenlíthetett volna.
45.: Két perc a ráadás.
45.: Xabi Alonso bal oldali lágyan beemelt szabadrúgását Garay 7 méterről fejelte a kapu mellé.
44.: Xabi Alonso 19 méteres bombája pattant ki Iraizozról.
40.: Marcelo 21 méteres lövését védte a bilbaói kapus.
34.: Kaká álompasszal indította Benzemát, aki 8 méterről a jobb oldali kapufát találta el. A kipattanó labda a hazai kapus zsákmánya lett...
30.: Kiegyenlített a találkozó, a Real azért cseppet veszélyesebb.
26.: Szórja a lapokat González Vázquez, Sergio Ramos is besárgult.
24.: Egy magasba pattanó, majd lehulló labdát ütött ki a gólvonal közeléből Iraizoz.
22.: Diarra kezezésért kapott sárga lapot.
19.: Xabi Alonso bal oldali szabadrúgását Cristiano Ronaldo 7 méterről csúsztatta méterekkel a kapu mellé. A portugál zseni csak a feje búbjával találta el a labdát...
18.: Martínez is sárga lapot kapott.
15.: A pompás kezdés után a Bilbao lendülete csökkent, míg a Real Madrid már többször próbálkozott az egyenlítéssel. Egyelőre sikertelen a vendégek kísérletezése.
11.: Benzema próbálkozott ismét, Iraizoz bravúrral mentett.
8.: Gurpegi sárga kapot kapott. 
7.: Xabi Alonso lövése Benzema elé pattant, a francia támadó 10 méteres lövését a hazai kapus kiütötte.
3.: GÓÓÓL, VEZET AZ ATHLETIC BILBAO!!! Yeste bal oldali szögletét Diarra megcsúsztatta, Llorente pedig 6 méterről a hálóba bólintott. 1-0
1.: Hihetetlen tűzijáték Casillas kapujánál: Gurpegi 19 méteres lövése pattant ki a kapufáról, majd a kipattanót Toquero 7 méterről bombázta a másik oldali kapufára. Az újabb kipattanó már a védőkről pattant szögletre.
1.: Elkezdődött a találkozó.

 

EGY KIS KEDVCSINÁLÓ:

Forgalmas mostanában a Real Madrid orvosi szobája, szinte nincs olyan hét, hogy valamely meghatározó játékos ne jelentene sérültet. Bilbaóban Rafael van der Vaart és Gonzalo Higuaín lesz a távolmaradó, ami a Katedrálisban, azaz a San Mamésben cseppet sem számít jó előjelnek. A baszk szurkolók tízezreinek biztatásával csodákra képes az Athletic, és most is benne van a pakliban, hogy megcsípi a Királyiakat.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu