Megvizsgálják a Real gyanús kiállításait

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 24. 11:28
FOTÓ, VIDEÓ! Az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a játékvezetői jelentés áttekintése után dönti el, hogy megbünteti a Real Madridot az Ajax elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzés hajrájában látott, nyilvánvalóan taktikai okokból történt kettős kiállítás miatt. Az UEFA szabályzata szerint sportszerűtlenség esetén többmeccses eltiltást is kiszabhat.


A korábban egyaránt sárga lapot kapó Xabi Alonso és Sergio Ramos csapata 4-0-s vezetésénél a találkozó utolsó pillanataiban csak azért húzta az időt, hogy a skót Craig Thompson másodszor is figyelmeztesse őket és felmutassa nekik a pirosat. Ezért egymeccses eltiltást kapnak, így kihagyják az Auxerre elleni tét nélküli utolsó csoportmeccset, de tiszta lappal kezdhetik a tavaszi egyenes kieséses szakaszt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mourinho: Milyen bizarr kiállítások?
Tökéletesen sült el a Real Madrid számára a keddi amszterdami kirándulás, hiszen a 4-0-s győzelem nagyszerű felkészülést jelentett a hétfői El Clásicóra, az együttes megnyerte csoportját a Bajnokok Ligájában és később a sárga...
Tovább a teljes cikkhez »

Az érintettek, így a két spanyol válogatott és José Mourinho mindenfajta összejátszást és szándékosságot tagad, ám a felvételek mindkét játékos esetében másról tanúskodnak.

Ramoshoz jutott el nehezebben az információ: Mourinho a cserekapusnak, Jerzy Dudeknek adta le a drótot, aki tájékoztatta Iker Casillast a tervről, végül a spanyol válogatott világbajnok társának továbbította, hogy mit kell tennie: begyűjteni a második sárgát.

Hogyan jutott el az információ Mourinhótól Ramosig...  

Xabi Alonso esetében egyszerűbben oldották meg a dolgot, a holland NOS csatorna felvételein jól látszik, hogy a portugál mester utasításokat ad neki, mielőtt megkapná második sárga lapját. 

Az UEFA egyébként szabályzatának 10-es pontja alapján egy meccsnél komolyabb eltiltást is kiszabhat sportszerűtlenség esetén, márpedig mindkét kiállítás ebbe a kategóriába tartozik.

Az NOS televízói felvételei

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu