Megvan a 23 fős brazil vb-keret

Létrehozva: 2014. május 7. 16:56
Kihirdette a világbajnokságon szereplő előzetes, 23 fős keretét Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerdai sajtótájékoztatóján. Nagy meglepetés nincs, aranylabdásai nélkül a Selecao.


A szakember már korábban nyilvánosságra hozta annak a kilenc játékosnak a nevét, akire mindenképpen számít a tornán, így Júlio César a kapuban, David Luiz és Thiago Silva a védelemben, Oscar, Paulinho, Ramires és Willian a középpályán, továbbá Fred és Neymar a támadósorban várhatta nyugodtan a bejelentést.

Hozzájuk catlakozott zömében az a 14 futballista, akivel az együttes tavaly megnyerte a Konföderációs-kupát, így nem jutott hely a Milanban tűrhető idényt futó Kakának és az Atlético Mineiróval Libertadores-kupát nyerő Ronaldinhónak sem. Aranylabdás nélkül vág tehát neki az együttes a viadalnak, ahol a tét a hatodik vb-trófea.

A két elismert sztár mellett olyanokat hiányolhatunk a keretből, mint Philippe Coutinho, Filipe Luís vagy Robinho.

A most megnevezett 23 fő nem az a névsor, amely szerepel a tornán, hiszen a szövetségi kapitányok május 12-ig adhatják le előzetes kereteiket, a hivatalos, végleges csapatot pedig június 2-ig kell megnevezni.

A 23 FŐS BRAZIL VB-KERET:

kapusok: Víctor (Atlético Mineiro), Jefferson (Botafogo), Júlio César (Toronto)

védők: Dante (Bayern München), David Luiz (Chelsea), Thiago Silva (PSG), Dani Alves (Barcelona), Maicon (Roma), Marcelo (Real Madrid), Henrique (Napoli), Maxwell (PSG)

középpályások: Fernandinho (Manchester City), Hernanes (Internazionale), Luiz Gustavo (Wolfsburg), Oscar (Chelsea), Paulinho (Tottenham), Ramires (Chelsea), Willian (Chelsea)

támadók: Bernard (Sahtar Doneck), Fred (Fluminense), Hulk (Zenit), Jo (Atlético Mineiro), Neymar (Barcelona)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu